Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pizza Hut’tan Türkiye’de Yepyeni Bir İletişim Dili

Pizza Hut’tan Türkiye’de Yepyeni Bir İletişim Dili

Pizza Hut, Antalya restoranından başlayarak servis malzemelerine birer karakter kazandırarak sade tasarımla birleştirdi.

Türkiye’deki pizza kültürü başlangıçta lüks yemek restoranları sınıfında değerlendirilirken yapılan promosyonlar ve markalar arasındaki rekabet bu algıyı oldukça değiştirdi. Günümüzde butik pizza restoranlarıyla beraber birkaç dilimlik atıştırma veya gençlerin toplu yemek siparişi menüsüne dönüştü.

Bu ekosistem içerisinde Pizza Hut, internet sitesinden müşteri ilişkileri vizyonuna bütünsel bir değişim yaşıyor. Pizza Hut, Ogilvy & Mather İstanbul imzasıyla servis malzemelerinin tasarımını ve iletişimini yeniledi. İlk olarak Antalya restoranında uygulanmaya konan tasarımlar açılacak yeni restoranlarla birlikte tüm şubelerde yer alacak.

Espresso ve kahve bardağı, sos, baharat, soğuk içecek bardağı, paket servis kutuları başta olmak üzere restoran dahilinde kullanılan tüm kullan-at ambalajlar kendi dilini ve tasarımı yaratıyor. Ürünlerin karakteristik özelliklerine göre vurucu cümlelerini gururla üzerlerinde taşıyorlar.

İnsan ilişkilerinde kullanılan “yazma cümlesi” benzeri Espresso bardağı da “Beni tutanı uyku tutmaz.” diyor. Pizza baharatı, “Pizza’ya açılmak isterken.”, ketçap ve mayonez “Çok sıkıldım.” ve “Ben de.” diyerek dertlerini paylaşıyor.



Künye:

Reklamveren: Pizza Hut
Reklamveren Yetkilileri: Özge Zoralıoğlu, Seçil Kağıtçıoğlu, Yasemin Karakaya, Ceylan Çelikoğlu, Özgen Baydilli
Ajans: Ogilvy & Mather İstanbul
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Selim Ünlüsoy
Kıdemli Reklam Yazarı: Erşan Develier
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Burcu Günister
Müşteri Süpervizörü: Şebnem Yaldızlı
Müşteri Temsilcisi: Şeyda Gerçek

Görsel; Behance