Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vodafone Dönüşüm Zirvesi’nde Gerçek Zamanlı Yüz Takibi Performansı

Vodafone Dönüşüm Zirvesi’nde Gerçek Zamanlı Yüz Takibi Performansı

Türkiye’nin ilk gerçek zamanlı yüz takibi videosu Şebnem Ferah'ın modelliği, Ouchhh ve Mercan Dede'nin sanat yönetmenliği ile hazırlandı.

Geçen yıl Kat Von D’nin yüzü üzerinde gerçekleştirilen, bu yıl da 58. Grammy ödül törenine damgasını vuran Lady Gaga’nın efsanevi İngiliz müzisyen David Bowie’ye olan hayranlığını göstermek için kullandığı ve bu sayede sahnede Bowie’ye dönüştüğü projeksiyon yansıtma teknolojisini bu kez ülkemizde, Vodafone’un projesinde Şebnem Ferah hayata geçirdi. Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında hazırlanan “Dare To Dream” (Hayal Etmeye Cüret Et) projesinin yüz modelliğini Türk rock müziğin sevilen ismi Şebnem Ferah üstlendi ve yansıtılan birbirinden ilginç figürler, anlattığı kısa hikaye boyunca sanatçının yüzünde hayat buldu.

Gerçek zamanlı yüz takibiyle projeksiyon yansıtmayı birleştiren ve Türkiye’de bu alanda bir ilke imza atan Vodafone, projeyi hayata geçirmek için gücünü Ouchhh ajansla birleştirdi. Projenin tasarım danışmanlığını Arzu Kaprol, yaratıcı kodlama ve teknik yönetimi FikirbazZenger üstlenirken, sanat yönetmenliğini ise Ouchhh’la birlikte doğuya özgü Sufi müziği tınılarını çağdaş ezgilerle birleştiren Mercan Dede gerçekleştirdi.

Künye:

Yönetim, Tasarım ve Animasyon: Ouchhh
Yaratıcı Kodlama ve Teknik Yönetim: FikirbazZenger
Tasarım: Arzu Kaprol
Sanat Yönetimi: Mercan Dede & Ouchhh
Hikaye Anlatıcı: Şebnem Ferah
Müzik: Mercan Dede
Ses Tasarımı: ‪Audiofil
Dokümantasyon: Ouchhh
Teknik Projeksiyon: Visio-Vox

Görsel: Vimeo