Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzücü Gözlüğünde Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi

Yüzücü Gözlüğünde Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi

Artırılmış gerçeklik teknolojisini yüzücü gözlüklerine taşıyan Holoswim, tüm performans verilerinin gözlük ekranından takip edilebilmesini sağlıyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi, sıradan görünüme sahip aksesuarlarda kullanılarak hızla günlük yaşam adapte oluyor. Güneş gözlüğü veya numaralı gözlük olarak sipariş edilebilen Norm Glasses, sıradan gözlük görünümlü akıllı gözlük Focals bu anlamda çarpıcı örneklerdendi. Görme engelliler için ses tabanlı artırılmış gerçekliği kullanan Aira da yine güneş gözlüğü görünümünde olan oldukça başarılı bir tasarımdı. Şimdi de yüzücü gözlüklerine çağdaş bir dokunuş yapan Holoswim var sırada.

holoswim

Yüzme, bir akıllı saati kontrol etmek için durmanın oldukça rahatsız edici olabileceği sporlardan biri. Bu nedenle, yüzmede gerçekten kullanışlı olan performans takip cihazlarının geliştirilmesi önemli. Şu sıralar Kickstarter’da destek toplayan akıllı gözlük Holoswim, bu beklentiyi karşılayabileceği iddiasında.

Holoswim, su geçirmez elektronik modül üzerinden kullanıcının performansını takip ediyor

Hong Kong merkezli startup Guangli tarafından geliştirilen Holoswim’in bir tarafında, kullanıcının akıllı telefonundaki özel bir iOS/Android uygulamasıyla eşleştirilen su geçirmez elektronik modül bulunuyor. Bunun dışında görünüm ya da boyut olarak sıradan yüzücü gözlüklerinden farklı değil.

Kullanıcılar, uygulamayı kendilerine özel antrenman programı tasarlamak için kullanabiliyor. Yüzücünün performansını ve hareketlerini izlemek içinse gözlükteki elektronik modüle bir IMU (Inertial measurement unit/atalet ölçüm ünitesi) yerleştirilmiş.

Gözlüğün üzerinde, elektronik modülün bulunduğu taraftaki lenste bir OLED holografik ekran bulunuyor. Böylece yüzücü toplam mesafe, kulaç sayısı, tur sayısı, 100 metrelik kulaç hızı ve toplam süre gibi gerçek zamanlı verileri görebiliyor. Kullanıcılar, modül üzerindeki fiziksel bir düğmeye basarak ekranlar arasında geçiş yapabiliyor. Ayrıca her antrenmandan sonra uygulama üzerinden performanslarını gözden geçirebiliyorlar.

Gözlükler Bluetooth aracılığıyla kullanıcının havuz başı telefonuna bağlanabildiğinden, ekran gelen aramaları da gösteriyor. Ancak bu işlev, gözlük su altındaysa yalnızca 5 metrelik bir mesafeye kadar çalışıyor. Kullanıcının aramayı görüyor ama gözlükler üzerinden cevaplayamadığını da eklemiş olayım. Gözlükteki modülün lityum pili tek şarjla 10 saatten fazla dayanıyor. Gözlük, üzerindeki modül dahil 75 gram ağırlığında.

Görsel: Kickstarter