Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pos Beklerken Yapılan Boş Muhabbetler

Pos Beklerken Yapılan Boş Muhabbetler

Yapı Kredi’nin sunduğu POS Cepte uygulaması hem müşteriyi hem mekan sahibini pos beklerken yaşanan boş sohbetlerden kurtarıyor.

Yapı Kredi’nin sunduğu POS Cepte uygulaması Android işletim sistemli akıllı telefonlar ile bank ve kredi kartlarından ödeme almaya imkan tanıyor. Kullanıcılar başvurularını yaptıktan sonra POS Cepte uygulamasını indirerek işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu sayede işletme sahipleri cep telefonları dışında başka bir cihaza gerek duymadan ödeme alabiliyor.

Pos cihazının kurye ile birlikte siparişe gittiği ya da teknik aksaklıklar nedeniyle çalışmadığı bazı dönemlere hepimiz şahit olmuşuzdur. Kapıda yemeği alırken karttan ödeme alınmasını beklemek veyahut markette ya da bir restoranda siparişe giden kuryenin pos cihazını getirmesini beklemek. Bu tür durumlar can sıkıcı olsa da kendi için trajikomik anları da barındırıyor. POS Cepte uygulamasının tanıtımı için bu fikirlerden ilham alan Rafineri, pos cihazının yaşattığı aksilikleri farklı hikayelerle süslüyor.

Ayaküstü pos sohbetleri

Kısa film tadındaki reklam filmi, Rafineri’nin Yapı Kredi POS Cepte uygulaması için hazırlamış olduğu entegre kampanyanın bir ayağı. Film, televizyon için hazırlanan reklam filminin yanı sıra sosyal medyadaki kısa videolarla destekleniyor. Prodüksiyonunu Norr Film’in üstlendiği reklam filmlerinin yönetmenliğini Can Pehlivanlı gerçekleştiriyor.

Yapı Kredi’nin uygulaması sayesinde artık pos cihazı beklemeye gerek kalmasa da böyle bir durumda kalınca yaşanan absürt diyaloglar 5 dakikalık filmin ana konusunu oluşturuyor. Kuryenin siparişten dönmesini bekleyen müşteri ve mekan sahibi arasında geçen diyaloglar en nihayetinde radyodaki bir reklam ile bölünüyor. Pos cihazının gelmesini beklemeden ödeme işleminin yapılabileceğini öğrenen ikili daha fazla havadan sudan konuşmaktan kurtuluyor. Böylece 5 dakika boyunca yaşanan o gergin bekleyiş ve bu bekleyişin getirdiği zoraki muhabbet açma durumu nihayete eriyor.

Hayatın içinden bir kesitin sunulduğu bu filmin yanı sıra televizyon için hazırlanan reklam filmini ve sosyal medya için hazırlanan kısa videoları da aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Künye

Reklamveren: Yapı Kredi
Reklamveren Temsilcileri: Arda Öztaşkın, Özge Bakırçalı, Ege Can, Esra Soruşbay
Reklam Ajansı: Rafineri
CCO: Emre Kaplan
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Kerim Gürsel
Yaratıcı Grup Başkanları: Tolga Suna, Uğur Matban
Yaratıcı Ekip: Jbid Boyaçıyan, Emin Yükünç
Müşteri İlişkileri: Canan Akyıl, Gökçe Er, Gamze Demirtaş
Stratejik Planlama: Can Çalışkan, Berkay Başer, Melis Çavuşoğlu, İpek Kardeşler
Prodüksiyon Ekibi: Şafak Serter, Eralp Cankır, Kerem Dolu
Prodüksiyon Şirketi: Norr Film
Yönetmen: Can Pehlivanlı
Post Prodüksiyon: ABT İstanbul

Görsel: YouTube