Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stil Sahibi Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Givenchy

Stil Sahibi Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Givenchy

PDF Haus, Givenchy VR Goggles ile sanal gerçeklik gözlüklerine estetik bir görünüm kazanırdı.

Sanal gerçeklik gözlüğü, bazen kartondan yapılmış versiyonlarıyla bazen de LG, Samsung, Google, Oculus, Sony gibi dünya devlerinin birbiri ardına ürettiği modelleriyle karşımıza çıkıyor. Güney Koreli tasarım stüdyosu PDF Haus, Givenchy VR Goggles ile sanal gerçeklik gözlüklerinin alıştığımız görünümüne alternatif estetik bir konsept tasarım yarattı.

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik için çift cam

PDF Haus’dan ürün tasarımcısı Jaehyun Ha’nın konsept tasarımı Givenchy VR Goggles ile hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik deneyimini eş zamanlı olarak yaşamak mümkün. Sanal gerçeklik lensini tıpkı çift camlı gözlüklerde olduğu gibi kaldırabiliyorsunuz ve bunu yaptığınızda yalnızca artırılmış gerçeklik işlevi devrede kalıyor.

Şık bir güneş gözlüğü görünümünde

Tasarım iki ayrı versiyonda hazırlanmış. İlki, diğer sanal gerçeklik gözlüklerinde olduğu gibi başa sabitlenen bir kayışa sahip ve daha ziyade deniz gözlüklerini andırıyor. İkinci versiyon ise gözlük saplarıyla alıştığımız gözlük deneyimini yaşatıyor. Dışarıdan bakıldığında şık bir güneş gözlüğü izlenimi uyandırıyor. Dolayısıyla kullanıcı dilerse gözlüğün kenarlarından önündeki fiziksel gerçekliği görebiliyor. Böylece sanal gerçeklik gözlüklerinin kullanımı sırasında ileriyi görememekten doğan endişenin önüne geçiyor.

Givenchy VR Goggles bir Givenchy ürünü olarak hayata geçirilmiş değil.  Ancak modanın git gide hayatımızın içine daha da yerleşen bu teknolojileri yüceltme ve aynı zamanda bir stil unsuru haline getirme eğilimini ortaya koyuyor. Retro bir görünüme sahip gözlükler bu açıdan geleceğin modası hakkında da ipucu niteliğinde. Tüm zamanını bu cihazlarla geçiren teknoloji tutkunlarının ve geeklerin ötesinde daha farklı kitlelerin de artık bu alana ilgi göstereceğine ve estetik açıdan söz sahibi olacağına tanık olabiliriz.

PDF HAUS 포폴반 오픈 <상담시작> PDF HAUS 포트폴리오반이 개설되었습니다. 짝짝 현 실무 디자이너의 노하우를 살려 진행되는 스터디로 1:다수가 아닌 정예멤버로 이루어지는 지속적인 스터디, 주 2회, 8주동안 진행되는 프로세스로 감각적이고 실속있는 포트폴리오를 만들어보세요 🙂 등록 전 상담을 통해 선착순 모집을 실시하고 있으니 하단 링크에 상담신청서를 작성해주세요. 상담신청 : https://goo.gl/NGS7kG #design #designer #product #productdesign #industrialdesign #innovation #modern #moderndesign #designlife #productdesigner #industrialdesigner #sketch #산업디자인 #디자인교육 #디자이너 #pdfhaus #inpiration #선팔 #맞팔 #portfolio #포폴

A post shared by PDF 제품디자이너모임 (@pdfdesigner) on

Stil Sahibi Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Givenchy VR Goggles Stil Sahibi Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Givenchy VR Goggles Stil Sahibi Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Givenchy VR Goggles

Görsel: Instagram