Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Panasonic Steampunk Tasarımlı HDR Destekli VR Gözlüğünü Tanıttı

Panasonic Steampunk Tasarımlı HDR Destekli VR Gözlüğünü Tanıttı

Panasonic, streampunk gözlüğünü andıran tasarımı ile dikkat çeken HDR özellikli ultra yüksek çözünürlüklü sanal gerçeklik gözlüğünü CES 2020'de tanıttı.

Sanal gerçeklik gözlükleri ile ilgili en büyük sorun setin bir kayak gözlüğü gibi tüm bölgeyi kapatıyor oluşu. HTC’nin sanal gerçeklik gözlüğü Vive Pro ve Facebook’un Oculus Go’su bu gözlüklere örnek gösterilebilir. Tasarım açısından yaşanılan bu eksiklik yaşanılan deneyime de etki ediyor. Her ne kadar son senelerde VR gözlükler hayatımızın içine girse de yeterince portatif ve estetik olmadığı için kullanımı zorlaştırıyor.

Panasonic’in sanal gerçeklik gözlüğü tasarımı ve özellikleri ile fark yaratıyor

Panasonic sanal gerçeklik gözlüklerinde yaşanan bu sorunu tam olarak çözmüş olmasa bile yeni ürünü ile VR gözlüklere estetik bir yenilik getirdi. Şirket dünyanın ilk Yüksek Dinamik Aralık (HDR) özellikli ultra yüksek çözünürlüklü (UHD) sanal gerçeklik gözlüğünü geliştirdiğini CES 2020’de duyurdu.

Bu VR gözlüğünü diğerlerinden ayıran özelliklerden ilki tasarımı. Panasonic Retro gözlükleri anımsatan steampunk tarzındaki VR gözlükleri ile kafayı saran VR setleri geride bırakıyor. Tasarımı sayesinde gelen taşıma kolaylığı ile birlikte dünyanın ilk HDR özellikli UHD sanal gerçeklik gözlüğü olma özelliğini de barındırıyor. Bu da renk ve parlaklık değerleri ile önceki VR gözlüklerinin önüne geçmesini sağlıyor.

OLED ekranlar doğal ve net görüntü sunuyor

Sanal gerçeklik gözlükleri sanal seyahat deneyimi ve çeşitli spor etkinlikleri gibi son derece sürükleyici simüle edilmiş deneyimleri yaşama fırsatı sunuyor. Kayışlarında yer alan kulak içi kulaklıklar sayesinde ekstra bir aparata ihtiyaç duymayan VR gözlüğünün her bir ekranı Kopin Corporation ve Panasonic tarafından geliştirilen 1,3 inç’lik OLED ekranla destekleniyor. Her bir ekran için sunduğu 2560 x 2560 piksel çözünürlükle kullanıcıya doğal ve net görüntü imkanı veriyor. Panasonic, VR gözlüğün yenilenme hızı da 120 Hz olarak açıkladı.

Ürün henüz tüketicilere yönelik değil. Ancak daha iyi bir tasarıma sahip ve daha iyi özellikleri olan bir sanal gerçeklik gözlüğünün yapılabiliyor oluşunu kanıtlaması gözlüğü ilgi çekici konuma getiriyor. Estetik tasarımı sayesinde yakın gelecekte daha fazla insanın VR gözlükler ile ilgileneceğini söylemek mümkün.

Görsel: Panasonic