Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’tan Çerçevesiz 8K QLED Televizyon

Samsung’tan Çerçevesiz 8K QLED Televizyon

Samsung, CES 2020 fuarında çerçevesiz QLED 8K televizyon modeli Q950TS 8K TV'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

CES 2020’de yenilikçi tasarıma sahip yüksek kaliteli televizyonların tanıtımı ilgi çekiyor. LG’nin katlanabilir televizyonu Signature OLED TV R’nin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı CES 2020’de açıklanmıştı. Samsung da QLED ekrana sahip çerçevesiz televizyonunu ilk olarak CES 2020’de tanıttı.

Ön yüzeyin yüzde 99’u ekrandan oluşuyor

Samsung Q950TS 8K TV’nin en göze çarpan özelliği ekranın kenarlarında çerçevesinin olmayışı. Ön yüzeyinin yüzde 99’u ekrandan oluşan televizyonun sadece alt kısmında 2,3 milimetre kalınlığında ufak bir çerçevesi bulunuyor. Kullanıcı 8K ekranın karşısına geçip oturduğunda bu ufak ayrıntıyı fark etmesi oldukça zor. Buna ek olarak 85 inç’lik televizyonun kendisi de 15 milimetre kalınlığında.

Çerçevesiz televizyon, halihazırda piyasada 8K görüntüye sahip içerik bulunmasa dahi internet üzerinden izlenen içeriklerin çözünürlüğünü yükseltebiliyor. Makine öğrenmeye sahip altyapı ile içerikleri inceliyor ve yapay zeka teknolojili kuantum işlemcisi sayesinde orjinal görüntünün kalitesinden bağımsız olarak görüntüyü 8K’ya kadar çıkarabiliyor. Samsung, AI ScaleNet teknolojisi ile içeriği olabildiğince yüksek kalitede gösteriyor. Bu teknoloji servis sunucusundan televizyona gelen görüntüde veri kaybını minimuma indiriyor. Bu konuda ilk ortaklık da Amazon Prime Video ile yapılmış durumda.

Samsung görüntü kalitesi kadar ses konusunda da iddialı

Tasarımı ve görüntü kalitesi ile dikkat çeken Samsung Q950TS 8K TV ses sistemindeki kalite ile de dikkat çekiyor. Her iki tarafında birer hoparlör bulunan Samsung Q950TS 8K TV’nin arka kısmında bir de subwoofer (derin bas hoparlörü) bulunuyor. Yapay zeka ile desteklenmiş Object Tracking Sound+ (nesne takipli ses) yazılımı ile ekrandaki nesnelerin hareketi ile sesin hareketi eşleştirliyor. Böylelikle 5.1 kanallı sarmal ses oluşturuluyor. “Q-Symphony” adı verilen işlev sayesinde de hem televizyon hem de bağlı olduğu ses sitemi aynı anda kullanılarak ses optimize ediliyor.

Amazon Alexa ve Google Assistant desteği bulunan QLED 8K televizyonun Android akıllı telefonlar ile hızlı bir şekilde eşleşebiliyor. Telefondaki görüntüyü ekrana yansıtabiliyor. Samsung Q950TS 8K TV’nin 2020’nin 2020’nin ikinci yarısında pazara girmesi bekleniyor. Şirket fiyatı konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmamış olsa da ilk etapta sadece belirli bir zümreye hitap edecek gibi duruyor.

Görsel: Samsung Newsroom, Sammobile