Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lenovo’dan 5G Destekli Dizüstü Bilgisayar: Yoga 5G

Lenovo’dan 5G Destekli Dizüstü Bilgisayar: Yoga 5G

Lenovo, CES 2020'de 5G destekli dahili modeme sahip olan orta sınıf dizüstü bilgisayarı Yoga 5G'yi duyurdu.

Her yılın Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen CES, teknolojinin temas ettiği her alanın kendini gösterebileceği bir alan sunuyor. Giyilebilir teknolojilerden otomobillere, ev aletlerinden bilgisayarlara her çeşit teknolojik ürün CES’te yer bulabiliyor. Bilgisayarlar da bu noktada teknoloji diyince akıllara gelen temel ürünlerden birisi. Lenovo, Dell ve Intel katlanır ekranlı bilgisayar alanında yaptıkları bu yıl CES’te tanıttı. Lenovo’nun fuarda tanıttığı bir diğer ürünü de 5G destekli dizüstü bilgisayarı Yoga 5G oldu.

Yoga 5G, ilk 5G destekli bilgisayar oldu

Lenovo, bu bilgisayarını ilk olarak geçtiğimiz yıl COMPUTEX fuarında Project Limitless ismiyle tanıtmıştı. Yoga 5G hem tam bant genişliğinde hem de 6GHz altında 5G bağlantıyı destekleyecek. Bu sayede çok hızlı internet bağlantısı, düşük gecikme ve tepki süresi ve yüksek bant genişliği sunacak. Bu bağlamda Lenovo, 5G ile insan yoğunluğunun yüksek olduğu havalimanı gibi alanlarda dahi yüksek boyutlu dökümanların hızla indirilebileceğini veya yüksek kaliteli videoların çözünürlüğünden ödün vermeden izlenebileceğini belirtiyor. Bu yüksek hız 5G’nin sunduğu en büyük cazibe de bu. Her şeyin çok daha hızlı ve yüksek bant genişliğinde gerçekleşebilmesi.

Lenovo Yoga 5G, Qualcomm’un Snapdragon 8cx işlemcisini ve yine Qualcomm’un X55 5G modemini kullanıyor. Böylece 5G desteğinin altından kalkıyor ve Intel işlemci yerine bu kez Snapdragon’u tercih ediyor. Bu iki donanım dikkat çekse de geri kalan parçalar o kadar da tatmin edici değil. 14 inçlik FHD IPS ekran, 8 GB RAM ve 256 GB veya 512 GB depolama alanı bulunuyor. Ayrıca bağlantı seçenekleri olarak 2 USB-C portu, kulaklık ve 5G bağlantısı için Nano SIM girişi bulunuyor. Buna ek olarak da Yoga 5G eSIM de çalışabiliyor.

1,3 kg (2,86 lbs) ağırlığındaki Yoga 5G, hafifliği ve sunduğu bağlantı hızıyla mobil yaşayan, dijital göçebeler için geliştirilmiş. 24 saat pil ömrü sunduğu belirtiliyor. Ayrıca dahili parmak izi okuyucu ve kamerasıyla kolayca ve güvenli bir şekilde bilgisayara erişilebiliyor. Artıları ve eksileriyle orta sınıf bir bilgisayar profili çizerken bu ilkbaharda 1.500 dolar etiketiyle piyasaya çıkması planlanıyor.  

Görsel: Lenovo