Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanları Taklit Eden Muzip Koltuklar

İnsanları Taklit Eden Muzip Koltuklar

Chris Wolston’ın koltuklara insansı özellikler eklediği yeni serisi Nalgona Chair, konforu ve mizahi bir araya getiriyor.

Yaşam alanlarımızı neşelendirmenin en etkin yollarından biri de onları eğlenceli mobilyalarla donatmak. Porky Hefer’in tehlike altındaki türleri korumak amacıyla tasarladığı kocaman peluş hayvanlar, Seletti ve Studio Job’ın fast food yiyecekler şeklindeki mobilyaları ya da Jon Burgerman’ın rengarenk çizimlerle süslediği mobilyalar bunun en güzel örnekleriydi. Chris Wolston’ın yeni koltuk serisi Nalgona Chair de benzer şekilde insanın yüzüne tebessüm yerleştiren tasarımlardan oluşuyor.

İnsansı mobilyalar: Nalgona Chair

Chris Wolston biri Brooklyn’de diğeri de Medellín’de olmak üzere iki ayrı stüdyo arasında mekik dokuyarak çalışmalarını sürdüren bir tasarımcı ve sanatçı. Wolston, insanların oturması ve dinlenmesi için yapılan geleneksel mobilyaların neden insan benzeri niteliklerden yoksun olduğunu sormuş kendine. Böylece fotoğraflarda gördüğünüz Nalgona Chair serisi ortaya çıkmış. Seride geleneksel mobilyalarda karşılaştığı sorunları da gidermeye çalışmış.

Nalgona Chair tamamen Kolombiya’da Amazon’dan hasat edilen hasırdan yapılmış. Koltuklardaki insan formu, Kolombiya’da her yerde bulunan plastik Remax Chair’in ikonik şekline ve Kolomb öncesinde kullanılan insansı formlardaki seramiklere dayanıyor.

Bu arada Chris Wolston’ın saksı-sandalye işlevli plant chair serisi gibi başka çalışmalarına da göz atmanızı öneririm. Tasarımcının çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Nalgona Chair Nalgona Chair Nalgona Chair

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.