Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Muzip Mobilyalar

Muzip Mobilyalar

Chris Wolston, ”Nalgona Chair” isimli heykelsi hasır koltuk serisine tüm hızıyla devam ediyor.

Chris Wolston ”Nalgona Chair” serisine, ilk dikkat çekmeye başladığı dönemlerde yer vermiştik. Bu seri kapsamında neşe saçan insansı koltuklar üreten tasarımcı, yıllar geçtikçe daha karmaşık koltuklar ve koltuk dışında başka mobilyalar da yapmaya başlamış. Yeni işlerinin öncekilere göre biraz daha hareketli olduğu görülüyor. Koltuklar, neredeyse dans ediyor.

Wolston’ın Kolombiya’nın Medellín kentindeki ikinci stüdyosundan çıkan Nalgona serisi, ülkenin geleneklerine dayanıyor. Bölgede hasır bolluğu olduğundan bu malzeme geleneksel sanatların bir parçası olmuş.

İnsanı kucaklayan koltuklar

Yapım süreciyle ilgili bir belgeselde Nalgona’ların aynı anda hem bir sandalye hem de antropomorfik bir kucaklama hatta bir “insan formunu kucaklayan bir insan formu” olduğunu söylemiş. Wolston’un çalışmalarında sandalyelerin çeşitli jestler yapan kolları ve kalçaları olması, onların en dikkat çekici özelliklerinden.

Sanatçı, Medellín’deki yerel dokumacılarla çalışıyor. Sürece, stüdyosunda kilden geçici sandalye formları şekillendirerek başlayan Wolston, şekle karar verdikten sonra hasırın dokunacağı metal iskeleti kaynaklıyor. Onlarca yıldır bu zanaatı uygulayan deneyimli dokumacılar neredeyse kusursuz bir iş çıkararak Wolston’ın tasarımlarına son şeklini veriyorlar.

Görsel: Chris Wolston