Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Motorola’dan Esnek Telefon

Motorola’dan Esnek Telefon

Motorola'nın yeni konsept telefonu; akıllı saat gibi bileğe sarılabilmesi, kendi kendine ayakta durabilmesi gibi özellikleri sayesinde esnek ekran fikrine daha anlamlı bir boyut katıyor.

Lenovo’ya ait bir marka olan Motorola, kelimenin tam anlamıyla bileğinizi sarabilecek bir konsept telefon yarattı. Motorola’nın Salı günü tanıttığı ve uyarlanabilir ekran olarak adlandırdığı cihaz, esnek bir ekranın gelecekte akıllı telefonlarla ilgili ne tür olanaklar sağlayacağını göstermek için tasarlanmış. Cihaz videolarda da görebileceğiniz üzere, ihtiyaca göre bükülüp farklı şekiller alabiliyor. En çok da akıllı saat gibi bileği sarabilmesi dikkat çekiyor.

Kıvırarak ya da katlayarak kullanılabilen akıllı telefon

Düz yerleştirildiğinde FullHD+ kalitesinde 6,9 ​​inçlik pOLED ekranı, tam Android deneyimine sahip standart bir telefondan farksız. Cihaz çeşitli stant modlarına ayarlanabiliyor. Örneğin telefonun alt kısmının stant olarak geriye kıvrıldığı dik konumda, 4,6 inçlik bir ekranda çalışıldığı için “tam Android’in daha kompakt bir biçimini” sunuyor.

Motorola, insanların cihazı görüntülü aramalar için dik konumda kullanacağını öngörüyor. Cihazın sırt kısmındaki tırtıklı birimler, bükülmesine ve büküldüğü konumda kilitli kalmasına imkan veren katlanma noktaları.

Bu cihazın, bükülebilir veya esnek bir konsept telefon yaratma konusunda yapılan ilk çalışma olmadığını biliyoruz. Lenovo 2016’da bükülüp bileği sarmalayan CPlus isimli bir konsept tanıtmıştı. Aslında bükülebilir ekran fikri, ilk esnek güneş pili dizilerinin ortaya çıktığı 1960’lardan beri ortalıkta dolaşıyor.

Görsel: Lenovo