Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Motorola’nın İkonik Modeli razr Katlanır Akıllı Telefon Olarak Geri Dönüyor

Motorola’nın İkonik Modeli razr Katlanır Akıllı Telefon Olarak Geri Dönüyor

Motorola 2000'li yılların ikonik modeli razr'ın katlanır akıllı telefona dönüşen 2019 versiyonun özelliklerini ve satış tarihini açıkladı.

Katlanır ekranların gelişim süreci en çok katlanır akıllı telefonların popülerliğini etkilemiş gibi duruyor. Şirketler birer birer katlanır özelliğe sahip akıllı telefonları piyasaya sürüyor. Ticari anlamda dünyanın ilk katlanır telefonu olan Royole FlexPai‘den sonra Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi markalar da akıllı telefonlarını tanıtımını gerçekleştirdi. 2000’li yıllarının ikonik telefon modellerinin arasında yer alan Motorola RAZR modelinin 2019 versiyonu Motorola razr da katlanır akıllı telefon modellerinin arasında yer alan son akıllı telefon oldu.

Motorola razr’ın katlanır ekranı içe doğru  kapanıyor

Bir süredir katlanır telefon modeli üzerinde çalışan Motorola‘nın katlanır akıllı telefonununu diğer katlanır telefonlardan ayıran özelliklerden biri katlanan ekranın dikey yönlü açılıyor olması. Samsung Galaxy Fold gibi birçok modelde ekran yatay yönlü açılıyordu. CCS Insight’dan Ben Wood benzer özellikteki katlanır dikdörtgen ekranlı telefonlara göre farklı bir yaklaşım sergileyen Motorola’nın pazara yeni bir soluk getireceğini düşünüyor.

Orta üst segmentte yer alan 2019 model razr’da 6,2 inç katlanır pOLED ekran bulunuyor. 2142 x 876 piksel çözünürlüğe sahip bu ekranın yanı sıra telefonun dış kısmında bilgi kontrolü ve görüntülü görüşmeler için kullanılabilecek gOLED teknolojili ikinci bir ekran bulunuyor. Dışarıda yer alan ekranın büyüklüğü ise 2,7 inç. Katlanmış hali ile ikonik modeli anımsatan yeni razr’ın ekranı içe doğru kapatılınca 14 mm’lik kalınlığa ulaşıyor.

Tasarımı sayesinde ana kamera ile selfie çekmek mümkün oluyor

Cihazın katlanır yapısı ve tasarımı 16 megapiksel ana kamera ile selfie çekmeye olanak sağlıyor. Ayrıca son dönemlerdeki katlanır telefon modellerinin en büyük problemlerinden biri olan katlanma kısmında yaşanan problemler de razr’ın çentikli tasarımı sayesinde aşılmış gözüküyor. 5 megapiksellik bir ön kamara telefon dışa doğru açıldığı zaman ekranın üstünde yer alıyor.

Telefonlarda çene olarak tabir edilen alt kısımda yer alan bölge pek çok telefonda kullanışlı bulunmuyor olsa bile razr modelinde bu durum pek geçerli değil. Alt kısım ekranın tek el ile açılıp kapanmasını kolaylaştırdığı gibi parmak izi sensörü, Bluetooth gibi donanımsal özellikler burada yer alıyor. Motorola böylelikle ikonik tasarımdaki çene kısmını korumayı sürdürürken telefondaki donanımsal parçaların yer alabileceği bir alan yaratmış.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa çıkması planlanan Motorola RAZR’ın Aralık ayı sonu itibari ile ABD’de ön siparişe çıkması bekleniyor. Avrupa pazarında da yer alması beklenen katlanır akıllı telefonun fiyatı 1500 dolar olacak.

Görsel: YouTube