Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rulo Ekranıyla Hem Tablet Hem Telefon: OPPO X 2021

Rulo Ekranıyla Hem Tablet Hem Telefon: OPPO X 2021

OPPO’nun kıvrılabilen ekrana sahip konsept telefonu OPPO X 2021 hem tablet hem akıllı telefon deneyimi sunuyor.

Kıvrılabilen OLED ekranların gelişimi ve kullanım alanları son yıllarda hızla artıyor. Her ne kadar ürünün dayanıklılığı akla gelen ilk soru olsa da artık bu konuda da büyük aşamalar kaydedilmiş durumda. Örneğin LG ilk bükülen ekranını 2016 yılında tanıtmıştı. Aradan geçen yıllarda ürünü geliştiren LG, CES 2019’da Signature OLED TV R katlanabilir televizyonunu duyurmuş bu yıl ise televizyonun çıkış tarihini ve fiyatını açıklamıştı. Bigumigu ekibi olarak bizim de SXSW 2019’da yakından görme şansına sahip olduğumuz bu ürün artık piyasada.

Tek tuşla genişleyen ekran

Benzer şekilde akıllı telefonlarda ve tabletlerde de rulo halinde katlanabilen ekranlar bulunuyor. Örneğin Queen’s Üniversitesi’nden Human Media Lab araştırmacılarının geliştirdiği MagicScroll projesi buna bir örnek. Samsung, Huawei, Microsoft gibi markalar da katlanır ekranlı ürün geliştirmeye devam ediyor. OPPO’nun genişleyen bir ekrana sahip OPPO X 2021 katlanabilir ekranlı akıllı telefonu da bu örneklerin arasına dahil oluyor.

OPPO’nun esnek ekran konusunda araştırma ve geliştirmelerin son ürünü olan bu konsept ürün rulo ekranıyla hem bir akıllı telefon hem de tablet olabiliyor. Telefonun ekranı yandaki bir düğmenin kaydırılmasıyla genişliyor. İçerde katlı olarak duran esnek OLED ekran raylı sistem üzerinde açılıyor. Bu sayede 6,7 inç ekran boyutu 7,4 inçe çıkabiliyor.

OPPO, genişleyen ekranıyla mini bir tablet boyutuna gelebilen akıllı telefonunu kullanıcıların daha rahat video izlemesi, oyun oynaması veya elektronik kitap okuması için tasarlamış. Yüksek hassasiyetli sensörler sayesinde ekran açıldığı anda hızlı bir şekilde görüntü geniş ekrana uygun olacak şekilde genişliyor.

OPPO X 2021 ekranı 100 bin kez açılıp kapandı

Ekran üzerinde yapılan dayanıklılık testleri de oldukça başarılı sonuçlar vermiş durumda. Şirketin tasarım mühendisi Jin Xiang, yaptığı açıklamada ekranı 100 bin kez açıp kapattıklarını ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını bildirdi. Yani ekranın günde 50 kere açıp kapatıldığı varsayılırsa beş yıldan fazla süre boyunca herhangi bir hasar oluşmayacak demektir. Tüm bu özellikleriyle birlikte OPPO X 2021 henüz konsept bir ürün. Şirketin bu ürünü satışa çıkarma konusunda aceleci davranmak istemiyor.

Görsel: YouTube, OPPO 1, 2, designboom, Twitter, Dezeen