Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG’nin Kıvrılan Televizyonu Yıl İçinde 60 Bin Dolara Piyasaya Çıkacak

LG’nin Kıvrılan Televizyonu Yıl İçinde 60 Bin Dolara Piyasaya Çıkacak

LG katlanabilir televizyonu Signature OLED TV R hakkındaki son gelişmeleri, satış fiyatını ve tarihini CES 2020'de duyuruldu.

LG, 2016 yılında ilk bükülen ekranını tanıtmış ve büyük ilgi toplamıştı. Aradan geçen sürede gelişmeler devam etti. Marka, CES 2018’de LG Display adıyla ilk katlanabilen televizyon prototipini tanıttı. 2019 yılında ise dürülebilen televizyon projesi ile adından sıkça bahsettirdi. CES 2019’da tanıtılan LG Signature OLED TV R yaşam alanlarının havasını değiştirecek tasarımı ile beğeni topladı.

Signature OLED TV R kapalı alanlarda fark yaratacak tasarımı ile geliyor

SXSW 2019’da Bigumigu ekibi olarak bizim de yakından görme şansına sahip olduğumuz televizyon alan kullanımı ve estetik görünüm açısından tasarımsal dokunuşlar barındırıyordu. Foster + Partners, Eylül ayında gerçekleşen Milano Tasarım Haftası’nda kıvrılabilir televizyonun tasarımı sırasında LG ile yakın bir iş birliği gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Signature OLED TV R, 65 inçlik katlanabilir OLED ekranı ile 4K çözünürlük sunuyor. Ekranın HDMI bağlantısı da dahil olmak üzere tüm bağlantı noktaları cihazın arkasında yer alıyor. Farklı ekran açıklıklarında çalışabilen televizyon Dolby Atmos hoparlör sistemi ile destekleniyor. Güney Koreli şirket, CES 2020’de, ABD’nin Las Vegas eyaletinde LG Signature OLED TV R’nin tanıtımını gerçekleştirilirken fiyatı da yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.

Fiyatının 60 bin ABD doları olması bekleniyor

LG henüz Signature OLED TV R katlanabilir televizyonun fiyatı resmi olarak açıklamadı. Ancak küresel pazarlama müdürü JS Lee’nin CNET’e söylediğine göre televizyonun fiyatı 60 bin ABD doları olacak. Yine aynı haberde yer alan bilgiye göre televizyonun katlanıp açılmasının 50 bin sefer test edildiği bildiriliyor. Bu sayı her gün düzenli olarak bir kere katlanıp açılırsa 68 yıllık bir süreye denk geliyor. Eğer her gün, günün her saatinde, bir kere açılıp kapanırsa ise 3 yıllık bir süreye tekabül ediyor.

2020’nin ikinci veya üçüncü çeyreğinde satışının başlaması planlanan katlanabilir televizyonun fiyatı bir otomobil fiyatı kadar. Dolayısıyla yer kaplamayacak bu teknolojik cihazı gündelik hayatta görmek için bir süre daha beklemek gerekiyor.

Görsel: YouTube, LG