Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG’den Kapandığında Kıvrılıp Kutuya Dönüşen Televizyon

LG’den Kapandığında Kıvrılıp Kutuya Dönüşen Televizyon

CES 2019'da tanıtılıan LG Signature OLED TV R, evinde daha geniş bir alana sahip olmak isteyenler ve sürekli televizyon görmek istemeyenler için üretildi.

Son 10 yılda televizyon teknolojileri; HD, Full HD, 3D ve 4K derken hızlı bir şekilde gelişti. Bu gelişim televizyonlara tasarım anlamında da etki etti. Daha geniş ekranlarda, yüksek çözünürlükte bir deneyim sunan televizyonlar haliyle evlerimizde daha geniş alanlar kapladı. Kapalı olduğunda bile gözümüzün önünde duran ve kapladıkları geniş alan nedeniyle evlerde kendimize ayırdığımız alanları daha da küçülten televizyonlar, LG Signature OLED TV R sayesinde artık siz istediğiniz de ortaya çıkıyor.

CES 2019’da adından sıkça bahsettiren LG, tanıttığı yeni projesiyle televizyon teknolojisi anlamında da takdir topladı. 2016 yılında ilk bükülen ekranını tanıtarak büyük bir heyecan yaratan LG, CES 2018’de LG Display adıyla ilk katlanabilen televizyon prototipini tanıtmıştı. Aradan geçen bir yılın ardından da CES 2019’da projenin son halini de lanse etti. 2019 yılında ise projenin hem adı hem de tasarımı değişti.

Süreç içerisinde oldukça mesafe kateden LG Signature OLED TV Rdünyanın ilk katlanabilir televizyonu olarak da yankı buldu. Dürülebilen televizyonun 2019 yılının sonuna doğru satışa çıkarılması planlanıyor. Ayrıca bu televizyon, görüntüleme teknolojilerinin bütün alanlara girmesi ve sığabilmesi için tasarlandı. Bu yüzden katlanabilir ekranı sayesinde, evinizde istediğiniz zaman daha ferah bir görünüme ve boş alana sahip olabiliyorsunuz.

Modunuza göre ekran yüksekliği

12 bit renk derinliği ve toplam 68 milyar renk desteği bulunan Dolby Vision teknolojisine sahip olan LG Signature OLED TV R, kullanıcılarına sunduğu özelliklerle de sınıfının önemli temsilcilerinden. 65 inç boyutunda ve 3 milimetre kalınlığında olan televizyon, bir LG hoparlörün içerisinde duruyor. Televizyonu kullanmak istediğinizde kutunun içerisinden seçtiğiniz moda göre çıkıyor.

LG burada kullanıcılarına 3 farklı kullanım seçeneği sunuyor. İlkinde, AirPlay 2 veya Alexa üzerinden zaman, hava durumu, haberler veya çalan parça bilgilerini görebilmeniz ve müzik dinlemeniz için ekranı yalnızca birkaç inç yükseltiyor. İkinci modda, Star Wars: The Force Awakens veya Blade Runner gibi ultra geniş, 21:9 oranlı filmleri üstte veya altta siyah kaşlar olmadan oynatmanıza imkan tanıyor. Ve son olarak, üçüncü mod da kullanıcılara standart TV, film ve dizi için gerekli olan standart 16:9 en boy oranını kullanma imkanı veriyor.

LG’nin webOS yazılımındaki mevcut Google Assistant entegrasyonuna ek olarak, bu yıl Alexa ses kontrolleri de ekleniyor. Ayrıca televizyon, Apple’ın medya yayınlarını yönetmek ve evinizdeki müziği rahatlıkla kontrol edebilmeniz için sunduğu AirPlay 2 de destekliyor. 2019 yılı içerisinde satışa çıkarılması planlanan televizyonla birlikte LG, HDMI 2.1’e de geçiş yapıyor. Ayrıca televizyon kapalıyken kullanıcılar hoparlör olarak kullanmaya da devam edebiliyor.

Şu an için  LG Signature OLED TV R’ın satış fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmasa da, piyasanın en yüksek rakamlardan satışı gerçekleştirilecek olan televizyonu olması bekleniyor.

Görsel: LG