Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Panasonic’ten Estetik Tasarıma Sahip Şeffaf Televizyon

Panasonic’ten Estetik Tasarıma Sahip Şeffaf Televizyon

Panasonic Vitrine adını verdiği şeffaf OLED panele sahip televizyonunu Milano Tasarım Haftası'nda sergilendi.

Ekranların yaşam alanlarında kullanım şekillerinin değişmesi televizyonları ortada duran siyah bir ekran olmaktan çıkarıyor. Kullanım alanlarında sürekli boş bir görüntü istemeyen insanlar farklı tasarımlarla televizyonların kullanım alanlarındaki etkisini değiştiriyor. LG, kullanılmadığında kıvrılıp kutunun içine giren LG Signature OLED TV R ile televizyonların farklılaşabileceğini CES 2019’da göstermişti. Panasonic ise tasarımı ile dikkat çeken ve kullanılmadığı zaman bir çerçeveye dönüşen bir tasarım gerçekleştirdi. Böylelikle televizyon sadece tek işlevi olan bir teknolojik bir alet olmaktan çıkıp farklı özelliklere sahip estetik bir görünüm kazandı.

Panasonic cam vitrin formunda şeffaf OLED panele sahip televizyon üretti. Vitra ve tasarımcı Daniel Rybakken iş birliğinde hazırlanan cam vitrinin çevresinde ahşap çerçeve bulunuyor. Vitrine ismini verdikleri modelin gövdesinde de şeffaf bir OLED panel bulunuyor. Kullanılmadığı zaman dekoratif bir eşyaya dönüşen çerçeve, OLED panel ile canlı görseller sunan televizyona dönüşüyor. Böylelikle ürün birden fazla amaçla kullanılabilen bir eşyaya dönüşüyor.

Televizyonun tüm elektronik aksanı çerçevenin içine gizlenecek şekilde tasarlandı. Panasonic Design, televizyonun herhangi bir ortamı çağdaş bir yaşam alanına dönüştürebilecek bir tasarıma sahip olduğunu söylüyor. Norveçli tasarımcı Rybakken de modelin tasarım ve sanat arasında güzel bir denge sağladığını söylerken televizyonun tasarımı sayesinde artık yaşam alanında baskın olmadığını belirtti. Yaşam alanlarında kocaman siyah bir ekran görmektense, kullanılmadığında arkasını gösteren ve bir çerçeveye dönüşebilen ürün bulunduğu ortama sanatsal bir değer katıyor.

Tasarım İsveçli mobilya markası Vitra ve Panasonic Desing arasındaki iki yıllık araştırma ve geliştirmenin ardından üretildi. Prototip aşamasındaki ürün Milano Tasarım Haftası’nda Vitra’nın standında gösterildi. Panasonic Vitrine için henüz ticari kullanım açıklaması yapmadı.

Görsel: Panasonic