Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’dan Dünyanın İlk Şeffaf MicroLED Ekranı

Samsung’dan Dünyanın İlk Şeffaf MicroLED Ekranı

Samsung'un CES 2024 etkinliğinde tanıttığı şeffaf MicroLED ekranı, içerikle gerçeklik arasındaki sınırları bulanıklaştırıyor.

Samsung, bu ekranların diğer şeffaf ekranlardan daha iyi performans gösterdiği iddiasıyla dikkat çekti. İnternette biraz araştırma yaptığınızda, ürün incelemesi yapan teknoloji uzmanlarının bu üstünlüğü doğruladığını; özellikle parlaklık ve renk açısından şeffaf MicroLED ekranı daha iyi bulduğunu görebilirsiniz.

Şeffaf MicroLED ekran, 6 yıllık bir Ar-Ge çalışmasıyla doğdu

Altı yıllık araştırma ve geliştirmenin sonucu olan bu teknoloji, izleyicileri görsel içeriği farklı şekilde tüketmeye davet eden kristal berraklığında, cam benzeri bir görünüm ortaya çıkarıyor. Şeffaf MicroLED ekranlar inanılmaz derecede keskin görüntüler ve yüksek piksel yoğunluğu sunuyor. Şeffaf OLED ekranlara göre dikkate değer bir avantaj olarak ortam ışığından daha az etkileniyorlar.

Şirket, bu şeffaf microLED ekranların her biri farklı tasarıma sahip üç versiyonunu sergiledi. İlk iki model, izleyicilerin ekranın arkasında olanlardan ziyade ekrana odaklanmasına yardımcı olmak için renkli cama sahip. Üçüncü model ise normal cam kadar şeffaf ve şık, çerçevesiz bir tasarımla sunuldu.

Fiyat konusunda henüz bir bilgi yok ancak Engadget’ın dikkat çektiği bir nokta var: Samsung’un mevcut microLED TV’lerinin 110 inçlik bir model için 150.000 ABD doları civarında fiyatlandırıldığı göz önüne alındığında, bu yeni şeffaf ekranlar muhtemelen çok daha pahalı olacak. Öte yandan Samsung’un uzun zamandır beklenen şeffaf ekranlı telefonlarında da MicroLED teknolojisinin kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu.

Şöyle bir parantez açayım; Samsung bu yeni ekranları ilk kez CES 2024 etkinliğinin hemen öncesinde (7 Ocak’ta) Samsung First Look 2024’te tanıttı. Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği ve bilgi teknolojisi fuarı olan CES (Consumer Electronics Show) bu yıl 9 Ocak’ta (bugün) başladı ve CES 2024 kapsamında ürün tanıtılmaya ve sergilenmeye devam etti.

Bilim kurgu yapımlarından aşina olduğumuz bu şeffaf ekranlar, gelecekte dijital içerikle nasıl etkileşimde bulunacağımıza dair heyecan verici öngörüler sunuyor.

Etkinlikte tanıtılan ve sürekli Samsung’un şeffaf MicroLED ekranıyla kıyaslanan LG OLED TV’yi de aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

The Verge (@verge)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Samsung, Instagram