Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şefkat Mıknatısı Kuyruklu Yastık

Şefkat Mıknatısı Kuyruklu Yastık

Yukai Engineering'in geliştirdiği kediyi taklit eden robotik kuyruklu yastık Qoobo'nun küçültülmüş versiyonu Petit Qoobo, CES 2020'de tanıtıldı.

Japonya merkezli Yukai Engineering, 2017 yılında Kickstarter’ın desteğiyle Qoobo isimli robotik kuyruklu bir yastık geliştirmişti. Kedinin hareketlerini kopyalayan ve taklit eden bir yastık olarak tek vasfı insan ilgi gösterdikçe olumlu bildirimler vererek şirinlik yapması. Okşandıkça ve sevildikçe kuyruk sallıyor, purluyor, ilgi görmezse dikkat çekmeye çalışıyor. Bir kedinin varlığını ve sıcaklığını seven ancak sağlık sorunu, sorumluluk almama isteği veya farklı kültürlerin sunduklarından ötürü kedi ile yaşayamayanlar için geliştirilmişti Qoobo. Tabii Japonya menşeli olunca da kültürel farklılıklar bambaşka bir boyut kazanıyor. Yukai Engineering, CES 2020’de bu kafasız kedi robotunun yeni modeli olan Petit Qoobo’yu tanıttı. Petit Qoobo, tıpkı bir yavru kedi gibi davranıyor.

Cep boy robot kedi: Petit Qoobo

Petit Qoobo, tıpkı önceki modelin vadettikleri gibi huzurevindeki yaşlılar veya evlerini evcil hayvanla paylaşamayanlar için geliştirilmiş. İnsanlara yine yumuşak ve sıcak bir yoldaşlık yaparak günün yorgunluğunu üzerlerinden almayı hedefliyor. Qoobo ile birlikte bu robot kuyruklu yastık fikri öylesine oturmuş ve kullanıcılarından olumlu yanıtlar almış ki insanlar zamanla yanlarında taşıyabilecekleri bir boyut talep etmeye başlamışlar. Ve Petit Qoobo da böyle doğmuş.

Petit Qoobo, üzerindeki sensörler sayesinde dokunulduğunda kedilerin hareketlerini taklit edebiliyor. Böylece her ne kadar kulağa garip gelse de kafasız bir yavru kedi gibi davranıyor. Qoobo’ya göre daha kısa olan kuyruğu da yine şirin ile ilginç arasında bir yerde konumlanıyor. Bu modelin en büyük albenisi sürekli yanınızda taşıyabiliyor olmanız. Bir çantaya sığabilecek küçüklükte olan minik Qoobo ile her an her yerde kucağınıza alıp sevebiliyorsunuz. Qoobo şu anda ABD ve Japonya’da satılıyor. Petit Qoobo’nun çok yakında kitlesel fonlama yolculuğuna başlaması ve bu senenin sonunda satışa çıkması planlanıyor. Satış fiyatı ise henüz belirlenmemiş.

Görsel: Yukai Engineering