Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yer Çekimine Meydan Okuyan Kedicik

Yer Çekimine Meydan Okuyan Kedicik

Gravity Rush 2 oyununu tanıtmak amacıyla PlayStation Japonya için çekilen reklamda, yer çekimine baş kaldıran bir kedinin yaramazlıkları ve onu yakalamaya çalışan iki kız kardeş anlatılıyor.

Sene başında piyasaya çıkan PlayStation 4 oyunu Gravity Rush 2 (Japonya’daki adıyla Gravity Daze 2) için hazırlanan reklam filmi; yer çekimine karşı gelen bir kedinin ve onu yakalamaya çalışan kardeşlerin maceralarını canlı aksiyonla ekrana getiriyor.

Sony Interactive Entertainment Japan Asia için reklam ajansı Hakuhodo tarafından yaratılan “Gravity Cat” isimli 4 dakikalık film; oyunun ana öğesi olan yer çekimi konseptini kullanıyor. Filmde kedi süt döküyor, kardeşler tam sütü temizleyecekken kedi duvara veya tavana fırlıyor. Dünya tersinde dönerken kardeşler şok geçiriyor ama telefonlarını alıp olayı kaydetmeyi de ihmal etmiyorlar tabii.

Tohokushinsha Film tarafından yapımı gerçekleştirilen filmde; kamera arkası videosunda da görülebileceği üzere, hemen hemen hiç dijital görüntü, görsel efekt ya da canlandırma yok. Sondaki uçma planı hariç her şey kamerayla çekilmiş. Tersine dönen dünya görselliği de gerçekten dönen bir apartman dairesi ile gerçekleştirilmiş. Filmde rol alan kedi de gerçek bir kedi! Filmin yapımcıları filmde üç ana zorluk olduğunu belirtiyor: Tek planda POV, gerçek bir kediyle çalışmak ve yer çekimindeki değişimleri aktarabilmek.

Film, The One Show’da ve çeşitli festivallerde ödül almış. Cannes Lions’da da Film Craft dalında güçlü bir aday olarak görülüyor.

Künye:
Reklamveren: Sony Interactive Entertainment
Reklam Ajansı: Hakuhodo Inc., Tohokushinsha Film Corporation
Yaratıcı Yönetmen: Yuta Okuyama
Tasarımcı: Yukiko Kuribayashi
Yapım Şirketi: Tohokushinsha Film Corporation, Active Cine Club, Iemoto, Deffence, Yuge Inc., Omnibus Japan Inc., Cutters Tokyo, Nouvelle Vague
Yönetmen: Show Yanagisawa
Yapımcı: Takashi Aso, Tatsuya Sunohara, Hisamichi Kido, Chu Ikebe
Görüntü Yönetmeni: Ryoken Okamura
Yaratıcı Ekip: Yusuke Amagai, Yuki Yokoi, Keita Togawa, Masumi Nishibori
Tasarım Şirketi: The Directors Guild, Tokyo
Dijital Sanat/Multimedya: Tetsuaki Matsumoto
Kurgu: Etsuko Kimura, Hanako Tabata, Kenichi Sasaki
Işık Tasarım: Atsutoshi Ueno
Müzik ve Ses: Kazuyoshi Tonami
Ürün Müdürü: Takuya Omura
Ses Tasarımcısı: Erito Ayaki

Görsel: YouTube