Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kedilerin Korkulu Rüyası

Kedilerin Korkulu Rüyası

Temptations, tüyleri ürperten Cadılar Bayramı’na özel kampanyası Scaredy Cat filmiyle kedileri korkutuyor.

Halloween (Cadılar Bayramı) yaklaşıyor. 31 Ekim tarihinde çeşitli eğlencelerle kutlanan bayrama bu yıl pandeminin gölgesi düşüyor. Eğlenceler önceki yıllar gibi olmayacak olsa da korku temalı kampanyalar markalar tarafından bir bir paylaşılıyor. Bunlardan biri de adam&eveDDB tarafından Whiskas’ın alt markası Temptations markası için hazırlandı.

Yalnız kedinin gerilim dolu anları

Kedilerin merkezde yer aldığı reklam filmleriyle bildiğimiz Temptations daha önceleri şehri alt üst eden dev bir kedinin bulunduğu reklam filmiyle izleyiciye eğlenceli bir film sunmuştu. Scaredy Cat filminin ana kahramanı da bir kedi. Korku filmlerinin klasik ürkütücü evlerinin birinde geçen filmde tüm gerilim ögeleri yer alıyor. Yağmurlu bir hava, şimşekler, yanıp sönen ışıklar ve gerilimi artıran sessizlik. Tüm bunlar biz insanlar için gerilim yaratan unsurlar olsa da kedilerin sadece bir anlık tepki verdiği şeyler. Dolayısıyla filmdeki kedi asıl ilgisini çeken şeye odaklanmaktan geri kalmıyor. İplik yumağının peşinden evin tüm odalarını gezmeye ve yumakla oynamaya devam ediyor. Ta ki mutfağa kadar. Kedi mutfakta ansızın bir salatalıkla karşılaşıyor ve gerilim zirve yapıyor.

Böylesine detaylı bir filmin arkasında yaklaşık 14 hafta boyunca çalışan 100 kişilik bir ekip bulunuyor. Adeta bir film setine dönen çekim aşamasında dev kedinin yer aldığı reklam filminde olduğu gibi minyatür sahneler kuruldu. 400 sahne için küçük bir set oluşturuldu. Bununla birlikte Waltham Petcare Science Institute, kedilerin de dikkatini çekecek ses frekanslarını belirleyip filmde kullandı. Dolayısıyla bu film sadece insanlar için değil aynı zamanda kedilerin de pür dikkat takip edebileceği bir kampanya oldu.

Scaredy Cat korku filmi, YouTube ve Amazon Fire TV üzerinden yayınlandı. Ayrıca bir de film afişi hazırlandı. Film açılış gecesinde 36 binden fazla izlendi. Mars Petcare Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Neely, kedilerle birlikte yaşayan veya kedilerin bulunduğu videoları severek izleyen herkesin bu korku hikayesine aşina olduğunu söylüyor. Kedi ve salatalık ikilisi arasındaki bilinmez gerilimin arkasındaki içgörüyü genişleten ekip ortaya Cadılar Bayramı’nda keyifli izlenecek bir kısa film sundu.

temptations

Müşteri: Temptations
Ajans: adam&eveDDB, London, UK
CCO: Rick Brim
Yaratıcı Yönetmen: Colin Booth, Ben Stilitz, Andre Sallowicz, Simon Vicars
Yaratıcılar: Lily Scarlett Hurst, William Blackburn
Prodüksiyon Şefi: Ben Sharpe
Sosyal Medya Direktörü: Rebecca Wilson
Yönetmen: Paulo Garcia / Zombie/ Blinkink
İdari Yapımcı: Natalia Gouvêa, Bart Yates
Production director: Marcio Lovato, Gareth Owen
Yaratıcı Yönetmen: Daniel Salles
Sanat Yönetmeni: Joseph Specker Nys
Fotoğraf: Lucas Barreto
Animasyon Yönetmeni: Patrick Botton
VFX: Isaac Buzzola, Rafael Segnini
Renklendirme: Psyctho n’ Look / Marcinho.abc
Beste: Chris White
Müzik: SIREN
Ses: Factory

Görsel: YouTube, Twitter, catingtonpost, Instagram