Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etrafı Altüst Eden Bir Kediyi Hangi Ses Durdurabilir?

Etrafı Altüst Eden Bir Kediyi Hangi Ses Durdurabilir?

Adam&Eve DBB ajansı, bir kedinin Temptations mamaları için minyatür bir şehri alt üst etmesini konu eden reklam filmi çekti.

Kedilerle fotoğraf çekinmek bile zor olabilirken bir reklam filmi çekmeyi denemek cesaret istiyor. Adam&EveDBB bu zorlukları da göze alarak Whiskas’ın alt markası Temptations ile birlikte kedinin baş rolde olduğu animasyon reklam filmi çekti. Reklam için bir model şehir hazırlandı. Şehrin yeniden boyutlandırılmasıyla, kedi, şehirde bir Godzilla‘ya dönüştürüyor. Smith & Foulkes tarafından yönetilen animasyon reklamı Nexus Stüdyoları yardımıyla hazırlandı.

Bu Temptations ekibinin Adam&Eve DBB ajansıyla ilk çalışması değil. 2015 yılında haberini yaptığımız çalışmada yine aynı ikili kedilerin paketin içinde olan mamaya ulaşma çabalarını kayda almış, kedilerin yırtmış olduğu paketleri de reklam afiş olarak kullanmıştı. Aslında, her kedinin bir mama gördüğünde delirmesi ve ona saldırmasına farklı bir açıdan yaklaşan ve yırtık paketleri reklam afişi yapan ajans bu seferki çalışmasında da kedilerin günlük rutinlerinden bir sahneyi canlandırıyor.

Setin hazırlanması uzun, reklam filminin çekimi ise kısa sürdü

Çekim hazırlıkları ve şehrin kurulması oldukça zahmetli olmasına ve uzun sürmesine  karşın aksiyonun olduğu ve reklamın çekildiği kısmın da bir o kadar zor olduğu söylenebilir.  Ancak her sahne için hazırlıkların yapılması 2 saati bulurken, film yıldızı kedinin sahneye girmesiyle birkaç saniye içerisinde şehir altüst oluyor. En ince ayrıntısına kadar düşünülen şehir minyatüründe, kahvenin üstündeki kremadan, ofisin içinde bulunan kağıtlara kadar her nokta düşünülmüş. Bu kısa süre içerisinde farklı açılardan görüntü yakalamanın yanı sıra kedinin tahmin edilemez hareketlerini de düşünmek gerekiyor. Her ne kadar minyatür insanlar hareket etmiyor olsalar dahi yapılan ses çalışması hareketsiz insanlara duygu katıyor ve gerçekçi bir hale getiriyor. Tüm bunlara rağmen Godzilla görünümlü bir kediyi şehirden uzaklaştırmak filmlerdeki gibi zorlu bir savaş gerektirmiyor. Kedi mamasının sallanmasıyla birlikte şehri alelacele terk ediyor. Her kedi sahibinin gün içerisinde kedisini yemeğe çağırmak için yaptığı hareket bu sefer küçük bir faciayı engellemiş oluyor.

Künye:

Müşteri: Temptations
Ajans: Adam&Eve DBB, Londra
Yapım Şirketi: Nexus
Yönetmen: Smith & Foulkes
Ses: Factory Studios
Ses Mühendisleri: Anthony Moore & Jack Hallett.

Görsel: Nexus Stüdyoları, Yotube