Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Formula E Araçları Sokak Yarışında

Küçük Formula E Araçları Sokak Yarışında

2014 yılında başlayan Formula E, 10 Mart’ta Hong Kong’da gerçekleşecek 50. yarışa özel reklam filmi hazırladı.

15 Aralık 2018’de başlayan 2018/19 sezonunun 5. yarışı aynı zamanda Formula E yarışlarının 50. yarışı olma özelliğinde. Şu ana kadar 20 şehirde 65 yarışmacının katılım gösterdiği Formula E organizasyona her geçen gün ilgi artıyor. Yönetmenliğini Rich Lee‘nin yaptığı, Iris ajansıyla ortaklaşa yürütülen çalışmada, maket Gen2 araçları şehre iniyor ve trafiğin arasında yarışmaya başlıyor.

Formula tutkunlarının heyecanla izleyeceği reklam filminde, şehir yarışlarına dikkat çekmek amacıyla, 2 minyatür araç, sokaklarda yarışıyor. Trafiğin ve insanın olduğu alanlardan geçen küçük araçlar, yoğun trafikte ezilmekten kurtuluyorlar. Ancak bir araç yerdeki muz kabuğunun üstünden geçip direğe çarpıyor ve arabanın parçaları etrafı dağılıyor. Geriye kalan tek minyatür Gen2 aracı ise, en nihayetinde, gerçek boyutlarda Gen2 aracının tekerleğinde eziliyor. “Oyun zamanı bitti. Şimdi gerçek yarışlar” sloganıyla hazırlanan reklamda, Hong Kong’da gerçekleşecek olan yarışın parkuruna da gönderme bulunuyor. Şehir içinde gerçekleşecek organizasyona dikkat çekmek amacıyla, reklam sokak yarışı temasıyla hazırlanmış. Bilgisayar destekli tasarım kullanılarak, Formula E yarışlarında kullanılan Gen2 arabasının aslına uygun kopyası hazırlandı. Gen2 ile birlikte Formula E yarışları daha da hızlandı. 2018/19 sezonuyla birlikte yarışmaya giren Gen2 aracıyla birlikte sürücüler yarış içinde araç değiştirmekten de kurtuldu. Daha önceleri batarya yüklemenin zaman kaybettirmesinden ötürü pilotlar yarış içinde araç değiştirmek durumunda kalıyorlardı.

Formula E organizasyonuna katılan markalar artıyor

Hazırlanan reklam filmi, şampiyonaya dikkat çekmek ve izleyiciyi kitlesini genişletmek amacıyla yapıldı. Bu sezon eski Formula 1 pilotu Felipe Massa da Venturi takımı ile Formula E’ye katıldı. Formula 1’in fosil yakıtlı otomobillere yaptığı katkı ve gelişim ortadayken Formula E de, geliştirilecek elektrikli otomobillere, yol gösterici olabilir. Her geçen gün ilginin arttığı ve yeni markaların dahil olduğu organizasyona, önümüzdeki sene, Mercedes-Benz ve Porsche markaları da katılacak. Kampanya, sosyal medya platformlarında ve Formula E yayın ortakları tarafından yayınlandı.

 

Künye:

Ajans: Iris
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Grant Hunter
Yaratıcı Yönetmen: Ross Taylor
Grup Planlama Yöneticisi: Rich Edwards
İşletme Yöneticisi: Matt Gully
Ajans Yapımcısı: Adam Walker
Prodüksiyon Şirketi: Kode
Yönetmen: Rich Lee
Post Prodüksiyon: Drive Stüdyo
Editör: Nathan Perry-Greene
Müzik: Drive Stüdyo

Görsel: Iris, Youtube