Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Red Bull Racing’den Sıfır Yer Çekiminde Pit Stop

Red Bull Racing’den Sıfır Yer Çekiminde Pit Stop

Bu yıl içinde 3 kez Pit Stop rekoru kıran Formula 1 takımı Red Bull Racing, Rusya Federal Uzay Ajansı iş birliğiyle sıfır yer çekiminde F1 aracının lastiklerini değiştirdi.

Formula 1 sezon boyunca dünyayı gezen ve dünyanın her yerinden takipçisi olan en büyük yarış organizasyonlarından birisi. Mart ile Kasım arasında düzenlenen yarışlarla Formula 1, 5 kıtaya yayılıyor. 10 takımın ve her takımdan 2 pilotun bulunduğu ligde lojistik olarak büyük bir planlama ve düzen gerekirken yarış sırasında da benzer bir strateji uygulanıyor. Pilotların yarış içindeki hamleleri, alınan kararlar hatta virajları dönme açıları ve kaçıncı turda Pit Stop’a girip lastiklerini değiştirecekleri bile takımlar için yarışın kaderini etkiliyor. Aston Martin Red Bull Racing takımı da Pit Stop konusunda 2019 sezonunu 3 dünya rekoru ile tamamladı.

Red Bull Racing bir sezonda 3 dünya rekoru kırdı!

Red Bull Racing, sezonun 10. yarışı İngiltere Grand Prix’sinde 1,91 saniyede Pit Stop gerçekleştirerek ilk rekorlarını kırmıştı. Ardından bir sonraki yarışta, Almanya Grand Prix’sinde de 1,88 saniyede Pit Stop gerçekleştirerek kendi rekorlarını kırmışlardı. Sezonun son yarışı olan ve geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Brezilya Grand Prix’sinde de 1,82 saniye ile 3. kez dünya rekoru kırdılar. Takım bu başarılarını perçinlercesine bir projeye imza attı ve sıfır yer çekiminde Formula 1 araçlarının lastiklerini değiştirdi.

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos ile iş birliği yapan Red Bull Racing, yerden 33.000 feet (10 km) yükseklikte bir Pit Stop gerçekleştirdi. Rusya’nın kozmonotlarını eğitmek için kullandığı Ilyushin Il-76 MDK uçağına binen ekip 20 saniyede sıfır yer çekiminde aracın lastiklerini değiştirdi. Projenin gerçekleşmesi için ekip 2005 RB1 yarış araçlarını Yıldız Şehir’deki Yuri Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezi’ne getirmişler. Ve buradan da havalanarak yer çekiminin yokluğuna rağmen neler yapabileceklerini gösteriyorlar.

Red Bull, bu performanslarının videosunu yayınlar yayınlamaz bir de Formula 1 aracıyla yaptıkları en çılgın 5 pist dışı performansı listeleyen bir video da yayınladı.

Görsel: Youtube