Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
124 Ağır Siklet Boksörün Karşısında Olmak Gibi

124 Ağır Siklet Boksörün Karşısında Olmak Gibi

Mobil 1, Formula 1'deki sponsorluğunu duyurmak için yarışçıların deneyimlediği 5G kuvvetini hep birlikte yumrukları sıralayan 124 boksör aracılığıyla anlatıyor.

Otomobil tutkunlarının heyecanla beklediği F1’de bu sezon motor yağı Mobil 1; ikinci kez Aston Martin Red Bull Racing F1 Takımı ile iş birliği yapıyor. Bunu duyurmak için de güçlü görüntülerle bezeli, epik denebilecek bir filmle geliyor.

AMV BBDO tarafından yaratılan “Boxers” adlı filmde 124 ağır siklet boksör, Mobil 1’in F1’deki rolünü adeta şiirsel bir dille anlatıyor. Aston Martin Red Bull takımının yarışçısı Max Verstappen’in de deneyimlediği 5G kuvvet ve saatte 375 km’ye varan hızın nasıl bir şey olduğu güçlü bir görsellikle veriliyor. Filmde Verstappen’in yüzleştiği 124 boksör pistte karşısına çıkan amansız kuvveti temsil ediyor.

mobil 1_AMV BBDO_boxers_bigumigu_6

124 Yumruğa Eşdeğer 5G Kuvveti

Filmdeki boksörler, ünlü Scorsese filmi “Raging Bull”dan da hatırlayacağımız Cavelleria Rusticana’nun Intermezzo’su eşliğinde hep birlikte yumrukları sıralıyorlar. Mükemmel bir koreografi içindeki bu boksörlerin karşısında ise kafasında yarış kaskıyla Verstappen var. Boksörlerin, yarış efektleriyle savrulan yumruklarıyla yıkılsa da her defasında ayağa kalkıyor.

Cannes Lions’da 2015 yılında Grand Prix alan “100” isimli Leica filminin yönetmenleri Jones & Tino tarafından yönetilen film; sonunda bir açıklama veriyor. Yarışçıların karşılaştıkları kuvvetin 124 yumruğa eşdeğer olduğu söylendikten sonratysa Mobil 1 sayesinde daha da güçlü bir performans sağlanacağı için Verstappen’in işi iyiden iyiye zorlaşacağından kendisine bir özür yollanıyor.

Künye:

Reklamveren: Mobil 1
Reklam Ajansı: AMV BBDO
Yaratıcı Yönetmen: Jay Phillips, Neil Clarke
Reklam Yazarı: Richard McGrann
Sanat Yönetmeni:  Andy Clough
Planlama: Julian Earl
Müşteri Ekibi: Tom Shattock, Mike Logan, Lino Fortes, Amy Pearson
Yapımcı: Nikki Marsh
Medya: UM
Medya Planlama: Neil McMonagle, Jack Graham
Yapım Şirketi: Stink
Yönetmen: Jones+Tino
Renklendirme: Matthieu Toullet
Görsel Efekt: Alexander Kulikov
İş İlişkileri:  Jane Routledge
Mühendis: Jack Segwick

Görsel: YouTube