Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birlikten Doğan Kuvveti Hatırlatan İnsan Şeklindeki Bloklar

Birlikten Doğan Kuvveti Hatırlatan İnsan Şeklindeki Bloklar

“Souper Connect”, ancak birbirlerine kenetlendiklerinde ayakta durabilen insan şeklinde bloklardan oluşuyor.

LEGO fikri kübik bloklardan, Minecraft konsepti ise piksellerden doğdu; ancak Souper Connect’in çok daha güçlü bir metaforik arka planı var. “Souper Connect”in her bir yapı taşı içinde boşluk olan bir insan şeklinde. Tek bir insan bloku ise kendi başına ayakta duramıyor. Ancak iki blok kenetlenip, içindeki boşluk başka bir insan blokuyla dolduğunda, ayakta durabilmeye başlıyor.

Bu konsept; insanlar arasındaki bağın gücünü, sağlıklı bir ailenin ve toplumun yılmaz ruhunu yansıtıyor. Kendi kendine ayakta kalabilen, kendi kendini idame ettirebilen bir topluluk yaratmanın anahtarını ortaya koyuyor. Çocuklara, insanların birlikteyken yalnız olduklarından çok daha güçlü olduğunu öğreten uygulamalı bir ders gibi. Yalnızlık salgınına yakalanan yetişkinler için de bir hatırlatma niteliğinde.

“Birbirimize yaslanmamız gerekiyor”

Tasarım, Peter Minsoub Sim imzasını taşıyor. Tasarımcı “Souper Connect”in ardındaki fikri şöyle ifade ediyor: “Her bloku tek başına duramayacak ve birbirimize yaslanmamız gerektiğini hatırlatacak şekilde tasarladım. ‘Souper Connect’i, ister 3 yaşında ister 101 yaşında olun, herkesin keyif alması için yaptım.”

“Souper Connect’” şu anda Kickstarter’da fonlanıyor.


Görsel: Kickstarter