Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Night of the Living Cat” Mangası Anime Oluyor

“Night of the Living Cat” Mangası Anime Oluyor

“Night of the Living Cat”in anime uyarlaması 2025’te izleyiciyle buluşacak.

“Night of the Living Cat”, dünyayı kedilerin yönettiği ve bir virüsün insanları kedilere dönüştürdüğü bir tür kıyamet sonrası dünyada geçiyor. Bizzat kedilere düşkün biri olarak “Ah keşke gerçek olsa” diyenlerinizi duyar gibiyim. Virüs, kedilere dokunup onlarla kucaklaşan kişilere bulaşıyor. Bulaşma şekli bile ayrı bir sevimli… Zaten tüm hikaye de bu karşı konulmaz isteğe dayanabilme-dayanamama gerilimi etrafında şekillenmiş. Komedi – korku türünde kurgulanan hikayeye göre, insanların virüs nedeniyle ölmesi ve ardından kediye dönüşmeleri bu virüsü insanlık için ciddi bir tehdit haline getiriyor. Hikayenin kahramanları, hayatta kalabilmek ve dolayısıyla kedilere dokunmadan yaşayabilmek için kendi iradeleriyle mücadele ediyor.

Hayatta kalan az sayıda insan, kedi sürüsüne (eskiden insan olan kediler) karşı direnirken dünyanın karanlık köşelerine sığınıyor. Geçmişine dair hiçbir anısı olmayan ancak kediler hakkında derin bir bilgiye sahip olan Kunagi isimli karakterse, zekası ve hayatta kalma isteğiyle ayakta kalmaya çabalıyor. Ancak Kunagi kediciklere karşı koymakta çok da zorlanan biri. İradesinin bu tüyler ürpertici felakete dayanabilecek kadar güçlü olup olmayacağı konusunda ciddi anlamda sınanıyor.

İraden kedilere dokunmadan yaşayabileceğin kadar güçlü mü?

Aşağıdaki tanıtım videosunda, mangadan birkaç ikonik sahne gösteriliyor ve bir anlatıcı olay örgüsünü açıklıyor.

Japonya’da popüler olan bu manganın yaratıcıları Hawkman (yazar) ve Mecha-Roots (çizer). Tanıtım filmiyle birlikte paylaşılan aşağıdaki patili görsel, Mecha Roots’un ilk ciltte yer alan illüstrasyonunun renkli versiyonu. Karanlıktan çıkan birden fazla kedi patilerini uzatıyor. Resimde ayrıca Japonca “Kaç, işte sevimli kedi geliyor” anlamına gelen bir slogan da yer alıyor.

Night of the Living Cat (mangası, Ekim 2020’den beri Mag Garden’ın “Monthly Comic Garden”ı tarafından yayınlanıyor. Haberin başında da söylediğim gibi 2025’te bir televizyon anime uyarlamasına ilham verecek. Şu anda kadro, veya kesin çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgi yok.

Gelişmeleri, şu X hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Heyecanla bekliyorum! Bu arada, ben kesin kediye dönüşürdüm. Kedilere karşı güçlü bir irade sergileyemediğimden… Peki ya sen?

Manganın geçmiş sayılarının kapaklarından ve diğer sosyal medya paylaşımlarından örnekler:

Görsel: Night of the Living Cat