Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâ Hologramıyla Evlenecek İlk Kadın

Yapay Zekâ Hologramıyla Evlenecek İlk Kadın

Sanatçı Alicia Framis, eski sevgilileriyle eğitilmiş “AILex” isimli yapay zekâ hologramıyla evlenecek.

Framis, bu evliliği Hybrid Couple (Hibrit Çift) adlı proje kapsamında gerçekleştirecek. Sanatçı, eski sevgililerinden gelen özelliklerin bir karışımını kapsayan “AILex” adlı bir yapay zekâ hologramına evet diyecek.

Framis, insanların yapay zekâ ile duygusal bağlarının ne kadar derinlere gidebileceğine dair bir keşif çalışması yapmak istediği için AILex’i yaratmış ve evlenme kararı almış. Ayrıca bu proje, geleneksel aşk ve yakınlık kavramlarına yönelik bir meydan okuma imiş.

Proje, bu tür ilişkilerin hastalar, fiziksel engelleri olanlar ve cinsel istismara maruz kalan kişiler de dahil olmak üzere belirli ihtiyaçları olan insanlara nasıl fayda sağlayabileceği üzerine keşifler yapmayı amaçlıyor. Yine çok dikkate değer bir misyonu daha var ki o da programlanmış mükemmellikte teselli bulmanın potansiyel sonuçlarına ilişkin soruları gündeme getirmesi.

Framis: “İnsanlarla teknoloji arasında yakınlaşma kaçınılmaz”

Framis, insanlarla teknoloji arasında yakın bir bağın “kaçınılmaz” olacağına inanıyor. “Bu adamın Hollandalı olmasını istiyorum çünkü erkek arkadaşlarımın çoğu Hollandalıydı. Ancak bu sefer bu, bir kadın ile yapay zekâ arasındaki romantik bir ilişki olacak” diyor.
.
“Yakında robotların ve insanların cinsel partner olacağını biliyoruz, ancak benim için bir sonraki önemli adım, yapay zekâyı duygusal olarak dahil etmek. Hologramlar duygularımla robotlardan daha yakından ilgili, bu yüzden robot yerine hologram geliştirmeyi seçiyorum.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@hybridcouples’in paylaştığı bir gönderi

Programlanmış mükemmellikte teselli bulmanın sonuçları neler olabilir?

Bir kadın ve bir holo-erkek arasında kıyılacak nikah bu yaz Rotterdam’daki Depot Boijmans Van Beuningen Müzesi’nin çatı terasında gerçekleşecek.

Bir plastik mankenle sevgili olan ve yakın zamanda bu mankenle ilişkisini bitiren Amsterdam merkezli İspanyol çağdaş sanatçı Alicia Framis, 25 yıldır yalnızlık ve arkadaşlık arayışı temalarını araştırıyor ve sıklıkla kentsel ortamlarda hissedilen izolasyona odaklanıyor. AILex, Rabobank (Art Collection/ Rabo Art lab) ile hayata geçirilmiş.

Framis’in evlilik hazırlıklarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@hybridcouples’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Hybrid Couple