Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet Peşindeki Drone’un Maceralı Yolculuğu

Bisiklet Peşindeki Drone’un Maceralı Yolculuğu

Red Bull, Cut Media ve Dutch Drone Gods; Tomáš Slavík’in şehir içi parkurdaki aksiyon dolu sürüşünü tek plan FPV drone çekim ile sunuyor.

Şili’nin tarihi kenti Valparaiso, şehir içinde downhill bisiklet yarışı düzenlemek için en uygun noktalardan bir tanesi. Kentin tepe noktalarından birinden aşağı doğru aksiyon dolu dağ bisikleti sürüşlerini içeren downhill yarışlarının olmazsa olmazları ise ara sokaklar, dar geçitler, merdivenler, bayırlar ve yokuşlar. Adrenalinin hep üst seviyede olduğu bu sürüşlerde konstantrasyonu yüksek, çevik ve yetenekli sporcular yarışıyor. Aynı zamanda bir Red Bull sporcusu olan Tomáš Slavík de bu klasmanın en yeteneklilerinden.

Dar yolları ve keskin virajları arşınlayan drone, Tomáš Slavík’i parkur boyunca takip ediyor

Dar yolları, keskin virajları ve tabii ki merdivenleriyle Red Bull Valparaiso Cerro Abajo yarışı, aksiyonu ve tehlikesi en yüksek downhill parkurlarından biri olarak gösteriliyor. Adeta bir labirent gibi olan sokaklara sahip kent, UNESCO nun Dünya Mirası listesinde de yer alıyor. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki parkurda bisikletçilerin yaşadığı heyecanı izleyicilere de tattırmak isteyen Red Bull, Glasgow merkezli spor içerik stüdyosu Cut Media ve FPV drone konusunda usta Dutch Drone Gods iş birliği içinde FPV drone ile tek çekimde tamamlanmış bir kesit sunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cut Media (@cutmedia)’in paylaştığı bir gönderi

Şili’deki bu rotada daha önceden kaskın üzerine yerleştiren GoPro kameralar sayesinde sporcunun rotayı nasıl tamamladığı çekiliyordu. Ancak bu yöntemin eksi bir tarafı bu kameranın çevreyi yeteri kadar geniş bir perspektifte gösteremiyor oluşu. Bununla birlikte bisiklet sürücüsü engebeli yollardan geçtiği için kaydın kusursuz bir şekilde aktığını söylemek mümkün değil. Drone ile yapılan çekimlerde ise video sinyali kesintisinden dolayı tüm rota tek bir çekimde kayda alınamıyor.

Dutch Drone Gods ekibinden Ralph (Shaggy) Hogenbirk ve Thomas de Koster, bu parkurda iki şampiyonluğu bulunan Tomáš Slavík’in muhteşem yolculuğunu tek seferde kayda alırken çekim için yapılan hazırlıklar yaklaşık 2 dakikalık video için ne denli bir çalışma yapıldığını gözler önüne seriyor.

Tomas Slavik’i takip eden drone’a sinyal güçlendirici bir başka drone eşlik ediyor

FPV drone ile çekim yaparken kusursuz bir sinyal gücüne ihtiyaç duyuluyor ki çekim kesinti olmadan sorunsuz bir şekilde tamamlansın. Bu noktada ekip rota üzerine konulan antenlerle kesintisiz bir sinyal ağı yaratmaya çalışıyor. FPV drone’dan video sinyalini almak ve onu pilotun gözlüğüne iletmek için üzerinde sinyal güçlendirici bir drone daha kullanılıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Red Bull (@redbull)’in paylaştığı bir gönderi

Drone, 240 metre uzunluğundaki ünlü Boccaccio merdiveni üzerinde, yapılarla dolu dar sokaklar içinde elektrik tellerinin, ağaç dallarının arasından geçerek ve bu süreç boyunca Tomas Slavik’i takip ederek kusursuz görüntüler yakalıyor.

Red Bull sporcusu Tomas Slavik sürüş sırasında Dutch Drone Gods ekibinin drone’unu sürekli ensesinde hissettiğini ve sesini duyduğunu söylüyor. Belgesel tadındaki projenin idari yapımcısı Scott Marshall ise bu iddiali meydan okumanın birbiriyle uyum içinde çalışan ekip üyeleri sayesinde başarıya ulaştığını vurguluyor.

Tomas Slavik’in önde FPV drone’unun arkada olduğu bu muhteşem yolculuğu, planlama, hazırlanma ve test aşamalarını aşağıdaki videodan Türkçe altyazı seçeneğiyle izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube, Red Bull