Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul’da Büyüleyici Bir Drone Turu

İstanbul’da Büyüleyici Bir Drone Turu

TIMELAB tarafından paylaşılan İstanbul’da drone çekim görüntülerinin yer aldığı video, kente farklı bir açıdan bakma imkanı sunuyor.

Bugüne kadar drone ile çekilmiş farklı mekanların ve anların videolarını ya da görsellerini sizlerle paylaştık. ABD’nin Batı Amerika eyaletlerinde çekim yapan Niaz Uddin’in renk doygunluğu yüksek doğa fotoğrafları, Mimar ve görsel sanatçı Mariana Bisti’nin Hong Kong’un yapılarına yer verdiği kısa filmi bu örnekler arasındaydı. Parker ve Clayton Calvert kardeşlerin Roma, Siena ve New York’u yukarıdan yapılan çekimle büyüleyici bir şekilde aktarması ise haberini yazdığımız bir başka örnekti. Son olarak Yapım şirketi Rally Studios tarafından yayınlanan ve bir drone’nun bovling salonunda hızlı turlar attığı bir projeyi paylaşmıştık. Drone’u ustaca kullanarak izleyiciyi İstanbul üzerinde kısa bir tura çıkaran TIMELAB ekibi ise büyüleyici renkleriyle İstanbul’un tarihi ve modern yapılarını paylaşıyor.

timelab

Göz doyurucu renkleriyle İstanbul manzaraları

2010’dan bu yana çekimler yapan St. Petersburg merkezli TIMELAB ekibi büyük kentlerde gerçekleştirdikleri etkileyici drone işleriyle biliniyor. Daha önceleri Hong Kong, Moskova, St. Petersburg, Budapeşte gibi şehirlerde çekimler gerçekleştiren TIMELAB bu sefer İstanbul’u kayıt altına aldı. “İstanbul. Kıtaların aşkı.” başlıklı video; Tarihi Yarımada’yı, Galata Kulesini, Levent’teki gökdelenleri ve boğazın mavi sularını buluşturuyor.

Avrupa ve Asya kıtasından görüntülerin yer aldığı projenin yöneticisi, aynı zamanda TIMELAB’in kurucusu olan Rus yönetmen Andrew Efimov. Drone kamera operatörleri Ivan Golubkov ve Vladimir Mikhailov, drone pilotu Oğuz Albayrak’ın uçuş sırasında çektiği görüntüleri  kullanıyor.

Çekimler 12 gün sürdü

Sadece gün batımı ve gün doğumunda yapılan çekimlerde sıcak renklerin büyüleyici atmosferi de şehrin dokusuna yeni bir boyut katıyor. Havanın da elverişli olmasıyla doygun renklerin farklı tonlarını görmek mümkün oluyor. 12 gün boyunca süren çekimlerin ardından ortaya yaklaşık 3 dakikalık bir video çıkıyor.

TIMELAB, Instagram ve YouTube hesabından paylaşılan video iki günde sadece bu iki platform üzerinden toplamda 1 milyona yakın izlenme elde etti.

timelab

Künye

Proje sorumlusu: Andrew Efimov
Ortak Yapımcı: Anastasia Mikhailova, Bilal Iskender
Drone Pilotu: Oğuz Albayrak
Kamera Operatörü: Ivan Golubkov, Vladimir Mikhailov,
Tasarım: Alexandra Geletey
CG ve Renklendirme: Yaroslav Kuryanovich
Müzik: Kirill Gorokhov
Mixed: Vlad Lapshov and Kos Sound team
SMM: Kseniia Chekhovskaia
Yer Kamerası: Vitaliy Karpovich
Dijital Pazarlama: Azat Zalyaev
Özel Teşekkür: Mert Hakkari, Fatih Karaman and Ahmet Faruk Sarıkoç

Görsel: YouTube