Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
AirPods ile Dünya Dev Bir Tramboline Dönüşüyor

AirPods ile Dünya Dev Bir Tramboline Dönüşüyor

TBWA Media Arts Lab, Apple'ın kablosuz şarj özelliğine sahip AirPod’larının tanıtımını siyah beyaz müzikal bir reklam filmiyle anlatıyor.

Geçtiğimiz hafta Jony Ive Apple’dan ayrılacağını duyurmuş ve LoveForm isimli bağımsız tasarım şirketi kurarak Apple’ın tasarım sürecine buradan destek vereceğini açıklamıştı. Yaşanan tüm bu gelişmeler oldukça ses getirmişti. Şirketin içerisinde bu değişimler gerçekleşirken Apple, Bounce isimli bir reklam filmi yayınladı. Siyah beyaz çekilen filmin ana konusu ise AirPods’un kablosuz şarj özelliğini göstermek. Esnekliğin hayatın her alanında ve zamanında yaşanabileceğini göstermek isteyen Apple keyifli bir şarkı eşliğinde ayakları yerden kesecek bir reklam filmi yayınladı.

TBWA\Media Arts Lab tarafından hazırlanan reklam filmi AirPods’unu kablosuz şarj matından alıp yola çıkan bir adam ile başlıyor. Sokağa atılmış bir yatağa kendini bıraktıktan sonra normalden daha az yer çekimine maruz kaldığını fark eden adam şehrin sokaklarında yürürken çeşitli akrobatik hareketler yapmaya başlıyor. Gündelik yolculuğu müzikale dönüşen adam bastığı her adımda havalanıyor ve şarkının ritmine eşlik ediyor. Sokaktaki her adımdan zeminin bir tramboline dönüştüğünü fark eden adam kimi zaman arabaların üstünden kimi zamansa duvardan zıplayarak bir yolculuğa çıkıyor. Hareketli ve esnek reklam filmi bir metaforla sona eriyor. Kaldırımlardan, yapım çalışmasından, rögar kapaklarından zıplaya zıplaya geçen adam en son bir plazanın üstüne zıplıyor ve kuşlarla birlikte şehri izlemeye başlıyor.

Koreografi Yoann Bourgeois’a ait

Çekimlerinin Kiev’de gerçekleştiği reklam filmin yönetmenliğini Oscar Hudson gerçekleştirdi. Filmde duyulan keyifli caz şarkısı Jamaikalı söz yazarı Tessellated’a ait. Tessellated, 2016 yapımı I Learnt Some Jazz Today şarkısının daha uzun bir versiyonunu kaydetmek için Apple ekibi ile ortaklaşa çalışmış ve reklam filminin müziğini hazırlamış. Tüm bu hareketlerin esin kaynağı ve aynı zamanda koreografiyi hazırlayan kişi ise nouveau-cirque akrobatı Yoann Bourgeois.

Künye

Müşteri: Apple
Ajans: TBWA Media Arts Lab, ABD
Prodüksiyon Şirketi: Pulse Films
Yönetmen: Oscar Hudson
Müzik: I Learnt Some Jazz Today – Tessellated

Görsel: Youtube