Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sağı Solu ve Yukarısı Aşağısı Belli Olmayan Bir Ev

Sağı Solu ve Yukarısı Aşağısı Belli Olmayan Bir Ev

Heat NY ajansı ve 1st Ave Machine prodüksiyon şirketi tarafından Deloitte için hazırlanan reklam filmi bir dizi optik illüzyon içeriyor.

Müşterilerin problemlerine çözüm üretebilecek bir şirket olduğunu göstermek isteyen denetim ve danışmanlık şirketi Deloitte, problemlere farklı açılardan yaklaşabileceğini ve yenilikçi çözümler geliştirebileceğini reklam filmiyle gösteriyor. Renkli, çok odalı ve birden fazla seviyenin bulunduğu film illüzyon etkisi yaratıyor. Yapılan optik illüzyonlar markanın vermek istediği mesajı sanatsal bir yol ile izleyiciye aktarıyor.

Deloitte’un sahip olduğu Heat NY tarafından yaratılan Only See Possible adlı reklam filmini 1st Ave Machine prodüksiyon şirketinden Bob Partington, Erika Zorzi ve Matteo Sangalli üçlüsü yönetti. Hollandalı Ressam ve Grafik Sanatçısı Maurits Cornelis Escher’in Relativity (Görelilik) eserini andıran sahneler için yönetmen Partington Rönesans dönemi sanatından etkilendiklerini dile getiriyor. Deloitte ABD marka lideri John Keller ise şirketlerinin diğerlerin kurumlardan farklılaştığı kısma dikkat çekmek istediklerini söylerken müşterilerinin çözemediği herhangi bir probleme en özgün ve bilinçli yaklaşımla farklı çözümler sunabildiklerini bu reklam filmi ile gösterebildiklerini düşünüyor.

Çekimlerde görsel efekt bulunmuyor

Filmin hazırlıklarında ise Deloitte ve ajanstan yaratıcı temsilciler çekim için bir araya gelip farklı çekim açıları ve yaratılabilecek oyunlar üzerine uzun çalışmalar yapmış. Sahne arkasında üç yönetmen ve yüzden fazla kişiyle bulunmak da farklı perspektifleri yakalamada ekibe kolaylık sağlamış.

Çekimlerin iki hafta sürdüğü reklam filminde VFX bulunmuyor. Oyuncuları sahnenin pozisyonuna göre konumlandırmak veya kamera açısını illüzyon yaratmak için farklı açılarda kullanmak gibi pratik çözümlerle sahneler tamamlanırken ufak renk ayarları içinse post prodüksiyon kullanılıyor. Birden fazla katın bulunduğu yaklaşık 40 metre yüksekliğe sahip sahne Romanya Bükreş’te bulunan Buftea Stüdyosu içine inşa edildi. Yerden yüksekliğin fazla olduğu sahnelerde oyuncular tellere bağlı olarak çekimi gerçekleştirdi.

Künye

Müşteri: Deloitte
Ajans: Heat NY
Genel Müdür: Leyland Streiff
Strateji Başkanı: Maggie Gross
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Dan Smith
Kıdemli Metin Yazarı: Josh Aiello, Mike Raymond
İdari Yapımcı: Geoff Guinta
Prodüksiyon Şirketi: 1st Ave Machine
Stüdyo: Buftea Studios
Yönetmen: Bob Partington, Mathery (Erika Zorzi + Matteo Sangalli)
DoP: Matthew J Smith
Prodüksiyon Tasarımı: Will Field
İdari Yapımcı: Sam Penfield, Peter Repplier, Michaela McKee, Lisanne McDonald
Uygulayıcı Yapımcı: Mike Capon
Editör: Rhys Stover
Renklendirme: RCO – Seth Ricart
Müzik: duotone audio group
Ses Tasarımı: Juan Aboites

Görsel: Vimeo