Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lexus’un Hibrit Otomobilleri Optik İllüzyonlarıyla Kafa Karıştırıyor

Lexus’un Hibrit Otomobilleri Optik İllüzyonlarıyla Kafa Karıştırıyor

Lexus, hibrit otomobillerinin kendini şarj edebilen ve ekstra bir şarja ihtiyaç duymayan yapısını alışık olmadık bir dünya yaratarak gösteriyor.

Hibrit otomobillerin yaygınlaşmaya devam ediyor. Ancak hibrit teknoloji hala pek çok insanın kafasında şarj edilmeye ihtiyaç duyan otomobilleri getiriyor. Benzinli motordan sağlanan güçle de şarj edilebilen hibrit otomobillerin bataryaları en güçlü şarjı frenlemeler sırasında gerçekleştiriyor. Böylelikle elektrikli otomobiller gibi şarja ihtiyaç duymuyor. Lexus, hibrit otomobillerinin oluşan algının aksine kendini şarj edebilen özelliğe sahip olduğunu vurgulamak için alışık olunmayan bir evren yaratıyor.

Salıncakta baş aşağı sallanan kız çocuğu, şemsiyenin içine yağan yağmur veya çimleri daha uzun hale getiren çim biçme makinesi gibi mantığa aykırı örneklerle hibrit otomobilin kendi kendini şarj etme özelliğinin sıra dışılığı anlatılıyor. Otomobillin kullandıkça kendini daha çok şarj edebildiği gerçeğini direkt yansıtmak yerine bunu bir çeşit illüzyon olarak göstermenin hem akılda kalıcı hem de daha kolay olacağını düşünen yaratıcı ekip mantıklı gelmeyen sahnelerle Lexus’un kendini şarj edebilme özelliğini birleştiriyor. The & Partnership’in yaratıcı direktörü Dave Bedwood reklam için birkaç mantıksız örnek yarattıklarını böylelikle yanılsamanın gerçekte doğru olabileceğini göstermeye çalıştıklarını söylüyor.

Barcelona caddelerinde ütopik bir dünya

Çekimleri Barcelona’da gerçekleşen ve çevresel olaylara da gönderme yapan 40 saniyelik reklam filmi The & Partnership tarafından hazırlandı. Filmin yönetmenliğini Man vs Machine stüdyosundan Dan Marsh gerçekleştirdi. Marsh, Lexus markası için yarattıkları dünyanın kısıtlanmış ama zarif bir tasvir olduğunu ve bunu sanatsal bir şekilde birleştirerek diğer otomobil reklamlarından ayrıldıklarını ifade ediyor.

Hibrit otomobiller daha az yakıt tüketimi ve çevreye sağladığı faydayla gün geçtikçe dikkat çekmeye devam edecek gibi duruyor. Lexus ise yayınladığı reklamıyla hibrit otomobiller hakkında yanlış bilinen durumları vurgulamış olurken piyasadaki payını arttırmayı hedefliyor.

Künye

Müşteri: Lexus
Kıdemli Marka Müdürü: Vincent Tabel
Ajans: The&Partnership
İdari Yaratıcı Yönetmen: Yan Elliott, Micky Tudor
Yaratıcı Yönetmen: Dave Bedwood
Yaratıcılar: Hayley Hammond, Dan Dehlavi
Yaratıcı Strateji Lideri: Matthew Bamford-Bowes
Yapımcı: Rick Carter, Richard Fenton
Hesap Yönetimi: Cat Lynch
Prodüksiyon Şirketi: Friend
Yönetmen: Man vs Machine – Dan Marsh
DOP: Alex Barber
Sanat Yönetmeni: Laura Sabat
Düzenleme: Final Cut – Joe Guest
Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective
VFX: Ryan Knowles
Renklendirme: Luke Morrison
Ses: 750 MPH
Müzik: Be Norway

Görsel: Vimeo, Man vs Machine