Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hibrit Araç Hız Rekoru – Volkswagen Jetta

Hibrit Araç Hız Rekoru – Volkswagen Jetta

Otomotiv sektöründe hibrit otomobillerin adı artık oldukça sık geçiyor. Teknolojinin hibrit araçları verimli hale getirecek kadar ilerlemesi ve akaryakıt fiyatlarındaki artış da bu durumu destekleyen faktörlerden. Ancak ekonomik hibritlerin sürekli olarak verimlilik ve tasarruf temaları ile anılması tüketicilerin genelinde "acaba performansı düşük olur mu, keyif alabilir miyim?" şeklinde düşüncelere sebep oluyor. 
Hal böyle olunca otomobil üreticileri ekonomik araçların yüksek performans da sunabileceğini gösteren çalışmalar yapmaya koyuluyor. Buna bir örnek de Volkswagen 'in Jetta Hybrid için gerçekleştirdiği hız rekoru çalışması şeklinde ortaya çıkmış. 
Araçta yapılan modifikasyonlar sonra toplamda 300hp civarında güç üretmesi sağlanmış ve hız rekoru denemesini güvenli kılacak önlemler alındıktan sonra Bonneville Tuz Gölü'nde yerini almış. 

Sonuç ise 298km/s 'lik bir hız olarak ortaya çıkmış;

Ancak işleri daha da ilginç hale getiren bir diğer araç da Volvo Truck markalı dev hibrit. "Mean Green" isimli bu araç ise 236km/s 'lik bir hıza ulaşmasının yanında bir Ferrari 360 ile drag yarışı yapabilecek kadar da iddialı;