Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kişisel Hava Aracıyla Iron Man Gibi Uçarak Dünya Rekoru Kırdı

Kişisel Hava Aracıyla Iron Man Gibi Uçarak Dünya Rekoru Kırdı

Richard Browning, kendi inşa ettiği kişisel hava aracıyla Guinness World Records'da hız rekoru kırdı.

İngiliz teknoloji şirketi Gravity Industries’in kurucusu ve şef test pilotu Richard Browning, yeni kişisel hava aracıyla yaptığı uçuşta dünya hız rekoru kırdı. Browning, “Fastest speed in a body controlled jet engine powered suit” (vücutla kontrol edilen jet motorlu giysiyle en yüksek hız) rekoruna imza atarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girdi.

Üçüncü uçuşta dünya hız rekoru kırdı

Browning test uçuşunu, İngiltere’de Lagoona Park’ta 9 Kasım’da gerçekleştirdi. Guinness’ten bir hakem de 100 metrelik bir mesafede kat edilen hızı ölçmek ve böylece başarının doğruluğunu onaylamak üzere hazır bulundu. Browning 3. ve son uçuş hakkında göle düştü ancak bu düşüşün öncesinde 51,53 km/s hıza ulaşarak rekora imza attı.

Araç yalnızca vücut hareketleriyle kontrol edilebiliyor

Önceden deniz kuvvetlerinde çalışan mucit Browning, Iron Man zırhına benzer uçan giysiyi kendi garajında inşa etmiş. Giysinin kollarında ve arka tarafında, her biri 22 kg itme kuvveti olan 6 mikro gaz türbini bulunuyor. Araç, yalnızca kullanıcının vücut hareketlerine göre kontrol edilebiliyor, herhangi bir uzaktan kumanda sistemi mevcut değil. Dolayısıyla test uçuşu, aracın performansı ile ilgili hazırlıkların yanı sıra uçarken aracın konumunu dengeleyebilmek içn de egzersiz yapmayı gerektirmiş.

 

Görsel: Guinness World Records