Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Takside Meteorolojik Bir Felaket Yaşanıyor

Bu Takside Meteorolojik Bir Felaket Yaşanıyor

Geostorm filmi için hazırlanan kamera şakasında New York sokaklarını ani bir kar fırtınası vurmuş izlenimi yaratıldı.

Geostorm yakında vizyona girecek bir felaket filmi. Dünyanın iklimini kontrol eden uyduların dünyaya saldırmaya başlaması ve bunun sonucunda hava koşullarının delirmesini anlatıyor. Film çok iyi görünmemekle birlikte filmin tanıtımı için Thinkmodo tarafından hazırlanan kamera şakası oldukça başarılı.

Kamera şakası için New York sokaklarında çalışan bir taksi seçilmiş. Taksinin içerisindeki televizyonun sahte bir haber bülteni göstermesi sağlanmış. Bülten, şehri her saniye vurması beklenen ani ve çok sert soğuk hava dalgasından ve kışa benzer hava koşulları yaşanacağından bahsediyor. Kısa kollu tişörtler ve atletler içerisindeki yolcularsa şaşkınlıkla bülteni izliyor.

Birden başlayan kar yağışıyla birlikte taksi bir sokağa giriyor. Sokak karlarla kaplı, çatılardan sarkıtlar sarkıyor. Hatta böyle bir şeyi hiç beklemiyormuşçasına sokağa çıkmış insanlar bu ani soğuk nedeniyle donup kalmış. Cep telefonuyla konuşan bir adam, köpeğini gezdiren bir başkası, bir polis memuru, yemeklerini yiyen inşaat işçileri… Hepsi oldukları yerde, üzerleri kar ve buzla kaplı bir şekilde kalakalmışlar.

Geostorm Kamera Şakası Geostorm Kamera Şakası Geostorm Kamera Şakası

Geostorm Kamera Şakası

Tüm bunların bir kamera şakası olduğundan habersiz yolcular şaşkınlık ve panik içerisinde etraflarına bakıyor. Neler olduğunu anlayamadıkları belli. O sırada televizyonun sinyali gidiyor, taksinin tepesine gökten donmuş güvercinler yağıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir binadan koşarak çıkan bir adam bam bam camlarına vuruyor.

Yolcular ne yapacaklarını bilemiyorlar ama belki de adam donuyordur diye düşünerek nihayet kapıyı açıyorlar. İçeri giren adam onlara tüm bunların bir kamera şakası olduğunu açıklıyor. Bu noktada herkes rahat bir nefes alıyor tabii.

Viral Kamera Şakalarının Uzmanı: Thinkmodo

Çalışma, özellikle film tanıtımları için hazırladıkları karmaşık ve etkili kamera şakalarıyla bilinen viral pazarlama şirketi Thinkmodo‘ya ait.   “Devil’s Due” filmi için hazırlanan “Devil Baby” çalışması, “Carrie” filminin tanıtımı için  bir kafedeki telekinezi şakası, “Rings” için yarattıkları televizyon ekranlarından fırlayan Samara’lı şaka. Tüm bunlar Thinkmodo’nun internette büyük etki yaratan işlerinden. Geostorm kamera şakası da öncekiler gibi filmin öğelerini alarak başarıyla gerçek hayata taşıyor.

Çalışma için çok detaylı bir hazırlık aşamasından geçilmiş. Etraftaki insan figürleri akrilik buzla yapılırken gökten düşen kuşlar ise reçineyle donmuş efekti verilmiş doldurulmuş kuşlar. Çatılardan sarkan sarkıtlar tam 400 adet ve her biri akrilik- reçine karışımıyla tek tek şekillendirilmiş. Çalışma için 57 torba kar kullanılmış. Selüloz ve sudan oluşan, doğada çözünebilir bu kar malzemesi, hem etrafa sıkılmış, hem de kar makineleri aracılığıyla kar yağışı izlenimi yaratmak için kullanılmış. Çalışmanın temizliği ise 5 saat sürmüş.

Görsel: YouTube