Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Karate Tekmesiyle Etraf Dağılırsa

Bir Karate Tekmesiyle Etraf Dağılırsa

Cobra Kai dizisinin tanıtımı için hazırlanan kamera şakasında iki adam kavgaya tutuşunca etraftaki objeleri yıkıp geçiyor.

Film ve diziler için büyük prodüksiyonlu kamera şakaları sık sık yapılıyor. Geostorm için yaz günü yaratılan kar fırtınası veya bir TV mağazasında ekrandan fırlayıp gelen Samara buna güçlü örneklerden. Şimdi de Karate Kid’in devam serisi Cobra Kai için yapılan bir şaka gündemimizde.

YouTube Red üzerinde yayınlanan Cobra Kai dizisinin tanıtımı için hazırlanan şaka, New York sokaklarında geçiyor. Geostorm’un şakasında da imzası olan, bu tip işlerin yönetmeni olarak bilinen Michael Krivicka ve viral video ajansı Thinkmodo tarafından hazırlanan çalışma, yine karmaşık bir planlama süreci içeriyor.

Şakada sıradan bir günde sokakta bir çarpışma yaşanıyor. Sokaktakilerin iki sıradan New York’lu sandığı oyuncular birden tartışmaya başlıyor. Tartışma alevleniyor ve fizikselleşiyor. Oyunculardan biri karateye başlayınca da işler çığrından çıkıyor. Zira adamlardan biri önce bir tekme ile sokak lambasını deviriyor, sonra bir motosikletin üzerine vurarak motosikleti ikiye bölüyor. Yetmiyor, bir yangın musluğuna da bir tekme savuruyor ve musluktan sular fışkırmaya başlıyor.

Kırılan ve devrilen tüm objeler önceden ayarlanmış, hazırlanmış ve planlanmış tabii. Ancak sokaktan geçenler bunu bilmiyor. Onların gördüğü, kavga eden iki adam ve ortalığı dağıtan karate hamleleri. Çığlıklar, şok, telefona sarılmalar gırla tabii… Şakanın en eğlenceli yanı, etraftan geçenlerin tepkileri sonuçta.

New York’un Soho bölgesinde 1-2 ay önce çekilen şaka için o dönemde hala yerde olan karın temizlenmesi gerekmiş. Bunun ötesinde kırılacak şeylerin mekanik düzenlemesi ve mekanizmaların doğru zamanda çalışması için hayli uğraş verilmiş. İki gün boyunca tekrar edilen çekimlerde farklı turistlerin ve New York sakinlerinin tepkileri yakalanmış.

Künye:

Reklamveren: Cobra Kai
Reklam Ajansı: Thinkmodo, New York
Yaratıcı Yönetmen / Yönetmen / Yapımcı: Michael Krivicka, James Percelay
Yapımcı: Sam Pezzullo
Kurgu: Michael Krivicka
Kamera: Nathan Lynch, Andrew Robertson, Carrie Stalk, Gunsel Pelivan
Fotoğraf: Emon Hassan
Ses: Adrian Martinez
Oyuncular: Steven Frieder, Drew Schrum

Görsel: YouTube