Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karbonmonoksit Tehlikesini Fark Etmenin Kolay Yolunu Öğreten İlanlar

Karbonmonoksit Tehlikesini Fark Etmenin Kolay Yolunu Öğreten İlanlar

Polonya İtfaiye Birimi, insanları karbonmonoksit zehirlenmesine karşı uyarmak amacıyla çok basit bir test yöntemini ülkenin üç büyük market zincirinin ilanlarında gösterdi.

Kokusuz ve görünmez bir gaz olan karbonmonoksit çoğu zaman hissettirmeden ortama yayılıyor ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Üstelik, en yüksek risk altındakiler çoğu zaman ortamdaki zehirli gazları ölçecek, bu konuda onları uyaracak yollara sahip olmayanlar. Polonya İtfaiye Birimi bu konuyla ilgili bir adım atmaya ve insanlara çok basit bir yoldan evlerinde karbonmonoksit tehlikesi olup olmadığını test etmenin yolunu öğretmeye karar vermiş.

Grey Poland tarafından yaratılan projenin ana fikri basit bir gerçeğe dayanıyor. İçerisinde hava akışı olan baca veya havalandırma delikleri karbonmonoksitin ortamda birikmesini engelliyor. Bir bahavalandırma deliğinin çalışıp çalışmadığını anlamak ise kolay, bir kağıdı delinin önüne tutuyorsunuz, eğer yapışırsa hava akışı var demektir. Grey Poland’ın projesi de bu testi odağına koyuyor.

28 Milyon Karbonmonoksit Test Aracı

Ülkenin üç büyük perakende zinciri Lewiatan, Pepco ve Złote Tarasy’i ile yapılan iş birliği neticesinde bu zincirlerin broşür ve föyleri bir anlamda proje için hacklenmiş. İndirim kuponlarının yer aldığı föylere eklenen uyarı ile insanlara ilanı deliğin önüne tutarak hava akışını kontrol etmeleri söylenmiş. Bu sayede bu 3 büyük markanın ilanları evlerdeki hava akışını test eden birer araca dönüştürülmüş. Tam 28 milyon ilanla büyük farkındalık yaratılması sağlanmış.

İndirim kuponlarının yer aldığı ilanların seçilmesi aynı zamanda hedef kitleyle örtüşme de sağlamış. Karbonmonoksit zehirlenmesinin genel olarak Polonya’nın gelir düzeyi düşük kesimlerinde görüldüğü göz önüne alındığında, indirimleri takip eden ve kuponları toplayanlara ulaşmak oldukça doğru bir karar.

Proje, yapılan iş birliği sayesinde sıfır medya bütçesiyle yaratılmış. Medya harcaması olmamasına rağmen, farkındalık anlamında büyük etki de sağlanmış. Kuponlarda itfaiye birimine verilen link ve yılda bir baca ve hava deliklerinin temizliğinin yaptırılması konusundaki hatırlatma da işe yaramış. İtfaiye birimine konu hakkında gelen telefon sayısı artarken baca temizliği yaptırmak isteyenlerin sayısında da artış görülmüş.

 

Künye:

Reklamveren: Polish Fire Department
Reklam Ajansı: Grey Poland
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Jakub Korolczuk
Sanat Yönetmeni: Dominika Hałas
Reklam Yazarı: Jakub Korolczuk, Marek Górski

Görsel: YouTube