Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minik Mutfağın Minik Tadilatı

Minik Mutfağın Minik Tadilatı

Finans şirketi SoFi, ev tadilatına ilişkin kredi seçeneklerini duyurmak için minyatür bir mutfağın tadilat sürecini gösteren bir video hazırladı.

SoFi, yeni nesil bir finans şirketi. Üyelik sistemi ile çalışan şirket, sadece dijital olarak var olduğu için insanlara öğrenci kredisinden eve, kişisel krediden otomobile farklı alanlarda düşük faizli kredi sunabiliyor. Hedef kitlesinin tadilat ve inşaat projeleri için de kredi alabileceklerini öğrenmesini isteyen SoFi; bunu tatlı bir film duyurdu.

Viral reklam ajansı Butterbar tarafından hazırlanan filmde yıkık dökük bir mutfak görüyoruz. Ancak mutfak gerçek boyutlu bir mutfak değil. Son derece gerçekçi detaylarla bezeli bir minyatür mutfak bu. Minik araçlar, minik mobilyalar, minik mutfak aletleriyle bir insan eli tarafından yenilenen ve şık bir hale bürünen bu tadilatı seyretmek garip bir şekilde keyifli.

Minik mutfak; buzdolabının üzerindeki magnetler ve çocuk resimlerine varan ayrıntılarla son halini aldığında bunu gerçek boyutlu büyük bir mutfakla yapmanın daha iyi olacağı mesajı verilerek markaya bağlanıyor.

İlgi Çekici Kamera Arkası Görüntüleri

Film için Melbourne’da yaşayan mimar ve maket meraklısı Jannette Le ile çalışılmış. Ana videoyu destekleyen kamera arkası videosu da sürecin nasıl işlediğine ilişkin ipuçları veriyor. Model mutfağın hazırlanması için 3 aylık hazırlık sürecinin ardından 3 gün süren çekimlerdeki ayrıntıları izlemek de filmin kendisi kadar ilgi çekici. Zira buradaki detaylar oldukça özenle hazırlanmış. Filmde gördüğümüz tüm yer döşemeleri tek tek boyanıp yerleştirilmiş. Minik mutfağın ahşap mobilyaları ise elle yontulmuş, sonrasında ise eskimiş bir görünüm kazandırmak için çizilmiş. Aynı şekilde mermer yüzeyler de elle boyanmış. Kullanılan çoğu malzemenin gerçek olmasına dikkat edilmiş. Dolayısıyla kapılar gerçek ahşap, yerler vinil, duvar kağıtları ise gerçek duvar kağıdı zamkıyla yapıştırılmış.

Sosyal platformlarda yayına giren video; YouTube, Facebook ve Pinterest gibi kanallarda önümüzdeki günlerde farklı versiyonlarıyla yer alacak.

Künye:

Reklamveren: SoFi
İçerik ve Sosyal Medya Yönetmeni: Christine Zalocha
Reklam Ajansı: Butterbar
Yaratıcı Yönetmen: Karen X Cheng
Yönetmen / Yapımcı: Emily Yau
Yönetmen Yardımcısı: Carlos Martinez
Görüntü Yönetmeni: Ricardo Diaz
Kamera Asistanı: Jonathan Bowerbank
Kurgucu: Ryan McDowell
Medya Strateji: Stephanie Benjamin
Sanat Yönetmeni: Jannette Le
Sanat Yönetmeni Yardımcısı: Michael Mack
El Mankeni: Anthony Puah
Işık: Vanessa Woo
Kamera: Lance Gegner
Kamera Arkası Video Sanatçıları: Ryan McDowell, Cole Winokur

Görsel: YouTube