Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kırık Heykellere 3B Baskı Protez

Kırık Heykellere 3B Baskı Protez

Dünya çapında milyonlarca insan için 3B protezlerin önemini anlatmaya çalışan kampanyada, Paris'teki önemli heykellerin kırık uzuvları protezlerle tamamlandı.

Bugün dünyada 100 milyon kişi protez bekliyor. Bazı ülkelerde bu bekleyiş 20 yıla ulaşabiliyor. Bağımsız ve uluslararası bir yardım kuruluşu olan Handicap International, bu bekleyişe son vermek ve insanları özellikle 3B protezler konusu hakkında bilinçlendirmek için geçtiğimiz günlerde çarpıcı bir açık hava kampanyasına imza attı.

Reklam ajansı Herezie ile birlikte yürütülen #BODYCANTWAIT (Beden Beklemez) isimli çalışma;  3B baskı teknolojisinin insanların hayatını nasıl değiştirebileceğini, protez bekleyen insanlara nasıl bir umut olabileceğini anlatmayı amaçlıyor. Mart ayı içerisinde yürütülen kampanya, 3 ülkede cesaret veren klinik deneylerin ardından programın daha geniş bir ölçekte yürürlüğe girebilmesi için fon toplamayı hedefliyor.

Protezlerle Tamamlanan Heykeller

Bu amacı gerçekleştirmek için sembolik ama dikkat çekici bir yöntem seçilmiş. Kampanya için Paris’te bulunan kimi uzuvları eksik ya da kırılmış önemli heykeller kullanılmış. Bu heykellerin zaman içerisinde hasar görmüş vücutları kurgusal 3B protezlerle tamamlanmış. Dolayısıyla iki kolu kırık Venus de Milo gibi onlarca klasik heykel protezlerle yeniden yorumlanmış.

protez_handicap international_herezie_body cant wait_fransa_bigumigu_ protez_handicap international_herezie_body cant wait_fransa_bigumigu_

Heykeller, protezleri için yüzlerce yıldır bekliyor olsa da insanlar için bu bekleyiş hayli sancılı bir süreç. Kampanya da “Beden beklemez” diyerek bu mesajı veriyor. Herezie yaratıcı yönetmeni Baptiste Clinet, protez bekleyen milyonlarca insanın yanlarından bu heykellerin yanından geçtiğimiz gibi farkında olmadan veya konu hakkında düşünmeden geçtiğimizi belirtirken kampanya ile insanlarda farkındalık uyandırmayı hedeflediklerini açıklıyor.

Künye:

Reklamveren: Handicap International
Reklam Ajansı: Herezie
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Baptiste Clinet
Yaratıcı Ekip: Joseph Dubruque, Axel Didon, Raphael Stein
Yapım: La PAC
Yönetmen: Guillaume Cagniard

Görsel: YouTube