Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
General Motors’dan Uçan Taksi ve Otonom Araç

General Motors’dan Uçan Taksi ve Otonom Araç

General Motors, CES 2021’de Cadillac markası altında konsept uçan taksi ve otonom araç tanıttı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda CES’te konsept araçlar ve uçan otonom araçlar vardı. CES 2018’de tanıtılan ve CES 2019’da gerçek ölçülerdeki prototipi gösterilen Bell Helicopter’in ve Intel’in ortaklarından olduğu Volocopter’in tanıttığı Volocopter VS200 2X’in ardından bu yıl General Motors farklı bir uçan taksi modeli ve konsept otonom aracıyla geliyor. Cadillac markası altında tanıtılan iki fütüristik araç henüz konsept ürünler olmasına rağmen General Motors’un elektrikli ve sıfır emisyonlu gelecek vizyonunun bir parçası olarak sunuluyor.

General Motors’un gelecek vizyonu olarak tanıtılan araçlar

Cadillac eVTOL, rahat ve lüks bir yolculuk vaat eden tamamen elektrikli bir hava ulaşım aracı. Tek bir yolcu için tasarlanmış hava taksisi için şehir içlerinde apartmanların çatılarının kullanılması hedefleniyor. Konsept aracın iç tasarımı da yolculuk sırasında şehrin manzarasının keyfini çıkarmaya yönelik geliştirilmiş. Büyük bir drona benzeyen hava aracında camlı alanlar geniş bir bölümü kaplıyor. 90kWh’lik bir pil ve dört pervane aracılığıyla hareket ediyor ve saatte 90 km/s hıza çıkabiliyor. Dikey olarak iniş ve kalkış gerçekleştiriyor.

general motors

Cadillac eVTOL hava taksisinin yanı sıra otonom araç Halo pod tanıtılan bir diğer üründü. Aynı anda birden fazla kişiyi taşıyacak araç ön konsolu aracın ön bölümünü tamamen kapsıyor. Uçan taksi modelinde olduğu gibi bu tasarımda da kullanıcının rahatlığı ön planda tutuluyor.

General Motors küresel tasarım şefi Michael Simcoe, CES 2021’deki oturumda elektrikli ve otonom teknolojilerindeki ilerlemelerle kişisel hava yolculuğun daha mümkün olduğu bir dünyaya geçiş yapacağımızı söylüyor. Bu nedenle zaman kullanımını ve rahatlığı ön plana koyan konsept ürünler sunduklarını ifade ediyor.

general motors general motors

Görsel: cnet, designboom