Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kapınıza Kadar Gelen Otonom Market: Robomart

Kapınıza Kadar Gelen Otonom Market: Robomart

Uygulama üzerinden çağırılan ve sizi izleyerek ödemeyi otomatik olarak alan Robomart, seyyar satıcıların modern ve teknolojik hali olarak tanımlanıyor.

Otonom araç teknolojisi üzerinde devam eden çalışmalarla birlikte, bu araçların kullanım alanları da şekillenmeye başladı. Hayatlarımızı kolaylaştıracak çözümler sunan otonom araçların pek çok farklı alanda hizmet etmesi bekleniyor. Hyundai’nin yürüyen araç konsepti Elevate ve Uber ve Bell Helicopter’ın uçan taksi projeleri, farklı kullanım alanlarına örnek olarak gösterilebilir. Hem konsept hem de prototip olarak tanıtılan projelerin yanı sıra, tamamlanan ve kullanıcılarına hizmet vermesi planlanan projeler de var. Otonom market Robomart projesi tamamlanan ve kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanan otonom araç projelerinden birisi.

Mobil uygulamalar üzerinden çoğu ihtiyacımızı artık karşılayabiliyor olsak da konu bozulabilen gıdalara gelince durum değişebiliyor. Otonom market, geliştirilen çalışmalar neticesinde sebze ve meyvelerin bozulmasını önleyen bir muhafaza teknolojisini de bünyesinde barındırıyor. Bunun haricinde kasiyersiz market Amazon Go‘ya benzer bir ödeme sistemi kullanılıyor olması da bu projeyi ön plana çıkarıyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen CES 2018’de tanıtılan Robomart, aradan geçen zamanın ardından artık hizmet vermeye hazır.

ABD’li süpermarket zinciri Stop & Shop‘ın ürünlerini Boston bölgesinde dağıtmaya başlayacak olan Robomart, kullanım kolaylığı açısından da önemli avantajlar sağlıyor. Robomart ve Stop & Shop’un sunduğu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar çevrimiçi olarak, otonom market Robomart’a çağrıda bulunuyor. Bu işlem internet sitesi veya mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Çağırdığınız noktaya geldikten sonra istediğiniz ürünü seçerek ve dokunarak alabiliyorsunuz. Araçta bulunan kameralar sizin aldığınız ürünleri otomatik olarak tanıyor ve hesaplıyor. Alışverişinizi bitirdikten sonra da otomatik olarak ödemeyi kredi kartınızdan çekiyor.

Modern ve teknolojik seyyar satıcı

RFID (Radio Frequency Identification) sistemiyle ve araçta bulunan kameralarla gerçekleştirilecek olan ödeme işlemleri tamamlandıktan sonra Robomart, bir sonraki müşteriye gitmek üzere yola çıkıyor. Araç üzerinde bulunan sensörlerin yanı sıra, bozulma riski bulunan yiyecekleri muhafaza edebilmek için soğutma ve ısıtma işlemlerini uygulayabiliyor. Bu sayede ister kuru gıda, ister yemek, isterseniz de sebze veya meyve sipariş edilsin oldukça iyi bir şekilde muhafaza edilerek kullanıcılara ulaştırılacak.

Seyyar satıcıların modern hali olarak konumlandırılan Robomart, manav, sütçü ve dondurma satıcılarının kapıya kadar gelmesinin kolaylığını kullanıcılarına sunduğu ifade ediliyor.

Bahar aylarında Stop & Shop müşterilerine sunulacağı ifade edilen Robomart, bu sayede sahadaki ilk görevine başlayacak. Boston bölgesinde uygulamaya konulacak olan proje, başlangıçta uzaktan kontrol edilecek ve test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından tamamen otonom hale gelecek.

Görsel: Robomart, YouTube