Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
4 Tekerlekli Otonom Platform ve Ona Uyumlu Kapsüller

4 Tekerlekli Otonom Platform ve Ona Uyumlu Kapsüller

Citroën, şehirlerde keyifli ve konforlu ulaşım çözümü The Urban Collëctif kapsamında akıllı elektrikli platformu The Citroën Skate’i ve ona entegre edilebilen 3 farklı kapsülü tanıttı.

Elektrikli ve otonom araçlar, geleceğin akıllı şehirleri için dikkat çekici çözümler sunuyor. Amazon’un ulaşım sektöründeki kitlesel girişiminin bir parçası Zoox’un otonom elektrikli aracı, Toyota’nın akıllı şehirler için Start Your Impossible hareketi çerçevesinde geliştirdiği ulaşım araçları, fosil yakıtlı diğer araçların havaya bıraktığı gazları da filtreleyebilen elektrikli otonom otomobil AIRO, Continental’in robot köpekler ve otonom araçlardan oluşan kargo dağıtım konsepti CUbE farklı alanlarda benzer amaçlar için ortaya çıkarılmış tasarımlar arasında yer alıyor.

Citroën’in geleceğin akıllı şehirleri için sunduğu, otonom mobilite vizyonunun bir parçası olan ve gövdesi değiştirilebilen elektrikli otonom platform The Citroën Skate de şehir içi ulaşımı daha konforlu ve keyifli hale getirmeyi hedefliyor. Kentsel haraketliliğin çerçevesini yeniden tanımlamayı amaçlayan marka, Accor ve JCDecaux ile ortaklaşa sunduğu çözümlerle herkes için paylaşımlı ulaşım modeli sunuyor.

Şehir içi konforlu ve keyifli ulaşım için yenilikçi çözümler

The Urban Collëctif vizyonunun bir parçası olarak geliştirilen The Citroën Skate şehir içi ulaşımda trafiği azaltacak ve aynı zamanda yolculuğu bir deneyime dönüştürecek bir konsept.

Goodyear ile iş birliği içinde tasarlanan Eagle 360 tekerlekler hidrolik süspansiyonla desteklenerek araç içindeki yolculuk deneyimini daha konforlu hale getiriyor. Herhangi bir yönde hareket etmeye imkan tanıyan küçük tekerlekler platformun farklı kapsüllerin altına girmesini kolaylaştırıyor.

2,5 metre uzunluğa ve 1,6 metre genişliğe sahip 51 santimetre yükseklikteki platform 25 km/s hız çıkabiliyor. Otonom ve elektrikli sürüş için gereken tüm zeka ve teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Platform, farklı amaçlara hizmet eden kabinlere 10 saniye gibi kısa bir sürede sabitlenebiliyor.

Kentsel ulaşımda yaşam tarzına da odaklanan üç farklı kapsül

Yeni ulaşım teknolojisi platformu The Citroën Skate, 3 kapsül ile 3 yeni ve benzersiz deneyim sunuyor. Şehir gezintileri için ideal Sofitel En Voyage, yolculuk sırasında spor yapma imkanı da sunan Pullman Power Fitness ve geleneksel toplu taşımanın bir uzantısı olan JCDecaux City Provider.

Accor ile birlikte tasarlanan ve yolculuk sırasında kardiyo egzersizleri yapmaya imkan tanıyan Pullman Power Fitness, koyu renkli pencereleri sayesinde mahremiyete özen gösteren kapsül. Dijital bir antrenörle desteklenen ufak bir mobil egzersiz odası gibi. Spor, müzik ve ışığı harmanlayan Pullman Power Fitness kapsülünde yolcu kondisyon bisikletinde veya kürek makinesinde egzersiz yaparken aynı zamanda The Citroën Skate’in pillerini şarj etmiş oluyor.

Konforlu ve sıcak iç tasarımıyla karşımıza çıkan Sofitel En Voyage kapsülü ise üç kişilik. Bir bagaj bölmesi de bulunan kapsülde yolcular şehir içinde bir noktadan diğerine giderken aynı zamanda LED ekran üzerinden şehir hakkında bilgi alabiliyor. Şehirdeki etkinlikler ve oteller için rezervasyon yapabiliyor. İçecek ve atıştırmalıkların bulunduğu bölüm sayesinde yolculuk sırasında rahatlayabiliyor.

5 yolcuya kadar taşıyabilen, USB şarj ve etkileşimli ekranla donatılan JCDecaux City Provider, daha sade bir tasarım ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Tekerlekli sandalye ya da bebek arabası gibi geniş hacimli eşyaları taşımak için geniş bir orta alanı ve yolculuların tutunması için toplu taşımalardaki gibi direkler bulunuyor. JCDecaux City Provider, mikro ölçekte şehir içi toplu taşımaya bir alternatif oluyor. Biri iç tarafa diğeri ise dış tarafa bakacak şekilde iki etkileşimli ekranı bulunuyor.

The Citroën Skate için bu üç kapsül dışında farklı kullanım şekillerine hizmet edecek ve toplu taşımanın tanımını değiştirecek tasarımların olma ihtimali de bulunuyor. Citroën, tüketicilerin orta ve uzun vadeli beklenti ve ihtiyaçlarını belirleyerek paylaşımlı elektrikli otonom araçlarda çeşitliliğin artacağının sinyallerini veriyor.

citroën skate citroën skate

Görsel: Citroën