Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota’da Mobilite Dönüşümü

Toyota’da Mobilite Dönüşümü

Toyota bir otomobil şirketi olmanın yanı sıra insanlık için ileri teknoloji ürünü her türlü çözümü üretebilecek mobilite şirketine dönüşüyor.

CES 2020’de herkes için mobilite temasını ön planda tutarak Woven City projesini tanıtan Toyota, geleceğin şehirlerinde özgürce hareket etmenin ve hayatı kolaylaştırmanın önemine dikkat çekiyordu. Sınırsızca ve rahatça hareketin herkes için sağlanması gerektiğini düşünen marka, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de başlattığı Start Your Impossible hareketiyle bu değişim ve dönüşüm sürecini başlatıyor.

Toyota’dan yeni vizyon

Toyota, otomotiv endüstrisindeki yeri bir yana, insanlık için ileri teknoloji ürünü her türlü çözümü üretmek için artık bir mobilite şirketine dönüşüyor. Her yaştan ve her durumdan insanın hiçbir engel olmadan keyif alarak hareket etmelerini sağlayacak teknolojiye sahip ürünleri sunmayı hedefliyor. Start Your Impossible hareketi çerçevesinde geliştirilen ürünlerin ilk örnekleri Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarında tüm dünyaya tanıtılacak. Toyota’nın pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları kapsamında başlattığı hareket “imkansızı dene” temasını taşıyor.

toyota

Toyota bu dönüşümle birlikte geleceğin teknolojilerini kısa zamanda hayatın içine dahil etmeyi planlıyor. Temiz enerjinin, yapay zeka teknolojisinin ve otonom araçların yer aldığı akıllı şehir Woven City projesi bir yana hayatın her alanında etki edecek projeler planlanıyor. Avrupa’da otonom araç test sürüşlerine başlayan marka bu süreci hızlandırmak ve geliştirmek istiyor. Otonom araçlarla sağlık hizmetleri, afet bölgeleri için insansı robotlar da bu dönüşümün bir parçası olarak sunuluyor. Toyota, mobilite çerçevesinde giyilebilir teknolojiyle yönetilebilen yapay zekaya sahip insansı robotunu geliştirmeye devam ediyor. Markanın tüm mobilite çalışmaları ve yeni vizyonu mobilsenozgursun.com üzerinden paylaşılıyor.

Start Your Impossible hareketi bir başarı hikayesiyle destekleniyor

Bir başarı öyküsünün belgeseliyle birlikte Start Your Impossible hareketi destekleniyor. 17 yaşında geçirdiği talihsiz bir kaza sonucunda tekerlekli sandalye ile hayatına devam etmek zorunda kalan Okan Aracagök’ün 42 kilometrelik maraton koşma hayali Toyota’nın desteğiyle gerçeğe dönüşüyor. Belgesele Toyota’nın YouTube sayfasından ulaşılabiliyor.

Görsel: Toyota