Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Vücudunda Eşsiz Bir Yolculuk: The Tides Within Us

İnsan Vücudunda Eşsiz Bir Yolculuk: The Tides Within Us

Marshmallow Laser Feast'in "The Tides Within Us" adlı yerleştirmesi 21 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak.

Marshmallow Laser Feast’i birkaç yıl önce sanal orman deneyimi Forest ve In the Eyes of an Animal isimli projeleriyle keşfetmiştik. Londra merkezli yeni medya stüdyosu, Forest’ta ormanı dev bir interaktif enstrüman olarak ele almış, In the Eyes of an Animal’da ise izleyiciyi sanal gerçeklik cihazlarıyla, ormanda bir hayvanın gözünden tura çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl ise bu stüdyoya ait iki önemli yerleştirmeyi OMM’da deneyimlemiş ve stüdyonun yaratıcı yönetmeni Ersin Han Ersin’le bu çalışmalar üzerine konuşmuştuk. Marshmallow Laser Feast bu defa da The Tides Within Us ile bizleri insan bedeninin içinde yolculuğa çıkarıyor.

The Tides Within Us, insan bedeninin sınırlarını araştırıyor

Marshmallow Laser Feast The Tides Within Us projesi için tıbbi bilgi işlemde endüstri lideri olarak anılan Fraunhofer MEVIS ile iş birliği yapmış. Bu iş birliği çağdaş sanat alanında sanatçıların ve bilim insanlarının iş birliğinden nasıl ürünler çıkacağını gözler önüne seriyor.

View this post on Instagram

We are chuffed to announce that we will be premiering our new installation 'The Tides Within Us' as part of an amazing group exhibition #HumanNature at York Mediale. The exhibition opens at York Art Gallery on the 21 October 2020, running until 24th of January 2021. This project has been a long term collaboration with Erik Ferguson, Natan Sinigaglia and our scientific partners Fraunhofer MEVIS – Industry leaders in medical computing. Music and sound design by @jjbulley .Big thanks to the amazing Lewis Saunders crafted this animation with us. More info on the installation in the coming days… . . . . . . @fergemanden @natansinigaglia @lwws #TheTidesWithinUs #ExistenceTissue #HumanNature #SkinEncapsulatedEcosystem #Houdini #cardiovascularsystem #anatomicalart

A post shared by Marshmallow Laser Feast (@marshmallowlaserfeast) on

Fraunhofer MEVIS de tıpkı Marshmallow Laser Feast gibi kendi alanında fark yaratmayı hedefleyen ilginç bir şirket. Sanırım bu iş birliğinin nedenini anlamak adına bu şirket hakkında bir parantez açmamda fayda var. Bremen merkezli Fraunhofer MEVIS, görüntü destekli erken teşhis, görüntü kılavuzlu terapi ve tedavi için tıbbi yazılım çözümleri geliştiriyor. Misyonu; tıbbi görüntüleme, görüntü kılavuzlu terapi ve sağlık hizmetleri bilişimi arasında köprü kurarak sağlık hizmetlerini ilerletmek. Tıpta makine öğrenme, derin öğrenme, yapay zeka, insan-bilgisayar etkileşimi ve kullanıcı deneyimi mühendisliği gibi teknolojileri kullanıyorlar.

View this post on Instagram

The human body is like a tree on the inside, each system branching into smaller and smaller vessels and spaces until every body cell is reached by blood, every part touched by a nerve, every cell breathing as it passes by the tiny alveoli in our lungs. Every organ and gland has similar branching networks which connects cells to ducts. Every part of the body is in connection with every other part, enabling it to fulfil its function for every cell. It is because we are animals, packaged to move, that we don’t see all of our fractal branching, that our bodies appear to be smooth and rounded surfaces. The appearance of a clear boundary which our skin gives to our bodies is a kind of illusion. For every surface of the body, despite its apparent smoothness, is also a branching out, an extension of senses, of breath and sweat and fluid, a casting out upon the world beyond the apparent boundary it represents. – Trees, Earth and Torah – A Tu B’Shvat Anthology . . . . . . . . . . #existencetissue #thetideswithinus #skinencapsulatedecosystem #houdini #cardiovascularsystem #anatomicalart #hands #riverdelta

A post shared by Marshmallow Laser Feast (@marshmallowlaserfeast) on

The Tides Within Us temel olarak kardiyovasküler sistemdeki oksijen akışını araştırıyor. İnsan vücudunun resmini statik bir nesne olarak değil akışkan bir oluşum olarak tasvir ediyor. Bu akış halindeki görsellik, canlı bedenin nerede başladığının ve nerede bittiğinin sınırlarını sorguluyor. Cildimizin transparan bir katmana dönüştüğünü hayal ediyor ve altta duran daha derin bağlantıları ortaya koyuyor.

Marshmallow Laser Feast’ten kurucu ortak Barnaby Steel’in öne çıktığı projede Erik Ferguson ve Natan Sinigaglia da katkıda bulunan isimler olarak sıralanıyor. Fraunhofer MEVIS ekibinde yer alan isimler ise Prof. Matthias Günther, Sabrina Haase, Bianka Hofmann, Alexander Köhn, Hanne Ballhausen, ve Mathias Neugebauer. Müzik ve ses tasarımı ise JJBulley’e ait.

Yerleştirme, York Art Gallery’de 21 Ekim 2020’de açılacak olan Human Nature başlıklı grup sergisinin bir parçası olarak ilk kez sergilenecek. Sergi 24 Ocak 2021’e kadar devam edecek.

View this post on Instagram

Our great chumb @beartiamart introduced us to 'The Spell of the Sensuous: Perception and Language in a More-Than-Human World' by David Abram many moons ago. This book has become like a bible to us as we explore unseen connections between self and other 'The boundaries of a living body are open and indeterminate; more like membranes than barriers, they define a surface of metamorphosis and exchange.' These renders are explorations, building towards a show we have planned for later in the year – #TheTidesWithinUs Thanks to @fergemanden for this fruity long term collaboration. . . . . . . . . . . #thetideswithinus #davidabram #existencetissue #skinencapsulatedecosystem

A post shared by Marshmallow Laser Feast (@marshmallowlaserfeast) on

Görsel: Instagram