Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ormanı Bir Hayvan Olarak Gezdiren Sanal Gerçeklik Deneyimi

Ormanı Bir Hayvan Olarak Gezdiren Sanal Gerçeklik Deneyimi

“In the Eyes of an Animal” isimli projede sanal gerçeklikle Grizedale Ormanı'nda bir hayvan olarak gezintiye çıkıyorsunuz.

Londra’daki tasarım stüdyosu Marshmallow Laser Feast’in gerçekleştirdiği “In the Eyes of an Animal” (Bir Hayvanın Gözlerinden) isimli proje, sanal gerçeklik cihazlarıyla, sizi ormanda bir hayvanın gözünden tura çıkarıyor ve çevrenizi bambaşka bir perspektiften görmenizi sağlıyor.

İngiltere’deki Grizedale Ormanı’nda gerçekleştirilen AND Festivali için hazırlanan çalışmalardan biri olan “In the Eyes of an Animal” teknoloji, doğa ve yaratıcılığı harmanlayarak, ziyaretçilerin bir hayvanın gözünden sanal gerçeklik deneyimi yaşamalarını sağlıyor.

Ziyaretçiler sanal gerçeklik takımlarıyla Grizedale Ormanları’nda ağaçların üzerinden uçuyor, yaratıklarla burun buruna geliyor, tam anlamıyla bir hayvan olarak doğada gezmeyi deneyimliyorlar.

Bu tecrübenin oluşturulması için bir kaç veri toplama yönteminden gelenleri birleştirip tek bir tecrübeye dönüştürecek bir yazılım kullanmış. Lidar (Uzaktan Algılama Teknolojisi), Bilgisayarlı Tomografi Taraması, fotogrametri ve 360 derecelik kameralardan toplanan veriler bu yazılım sayesinde birleştirilebilmiş. Lidar bölgenin topografyası, bitki örtüsü gibi çevresel sahneyi oluşturan faktörler için gerekliyken, bilgisayarlı tomografi böcekler ve diğer hayvanların nefes alıp vermesi veya uçarken, dolaşırken yaşadıkları tecrübenin kopyalanmasında kullanılmış.

Görsel; booooooom, Marshmallow Laser Feast