Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bozuk Para Büyüklüğünde Modüler Telefon

Bozuk Para Büyüklüğünde Modüler Telefon

RePhone Kit, modüler parçalarla telefon kullanım alışkanlıklarını farklılaştırarak bağlantılı cihazlarla etkileşimli hale getiriyor.

Telefon kullanım alışkanlıkları ve GSM şebekeleri belirli yapılar içerisinde gelişiyor. RePhone Kit’in kurucusu ve geliştiricisi Eric Pan, akıllı telefon üreticilerinin aynı kalıplarla tasarım yaptıklarını ve bunu farklılaştırabilecek yegane fikrin de kendi girişimlerinde yattığını öngörüyor.

Arduino, Pebble, Java gibi birçok açık kaynak geliştirme aracını destekleyen RePhone Kit, GSM ve 3G ekipmanı takılarak herhangi bir şeyi telefona dönüştürüp iletişime açıyor. Köpeğinizin tasmasına, daire kapınıza, bisikletinize ve aklınıza gelebilecek her şeye iletişim kurabiliyorsunuz. Sesli komut gibi temel fonksiyonların yanı sıra koşullu aksiyon dizilimi If This Than That (IFTTT) mekaniklerine de uyum sağlıyor.

Mesajlaşma, telefonla görüşme gibi temel işlemleri de küçük görüntüsüne rağmen gerçekleştirebilmesiyle de bir cisme takmadan kendi kılıfını hazırlayarak bağımsız bir telefona dönüştürebilirsiniz.

Kicktarter’da fonlanan RePhone Kit, Seeed Studio tarafından geliştirildi. Özellikle Şeylerin İnterneti, bağlantılı cihazlar ve akıllı cihazlar dünyasında kendi gerçekliklerini hackleyerek değiştirmek isteyenler için vizyoner kullanım alanları sunuyor.

Görsel; RePhone Kit