Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Telefon Özellikleri Sunan Bir Telefon

Sadece Telefon Özellikleri Sunan Bir Telefon

Light Phone 2; basit ve sade arayüzüyle akıllı telefonların dikkat dağıtıcı yanlarından sizi uzaklaştırıp, sadece iletişim kurmanızı sağlayan işlevsel bir telefon.

Akıllı telefonlar her geçen gün karmaşıklaşırken kimileri için de daha sade ve işlevsel cihazlara özlem artıyor. Fotoğraftan internete, binbir çeşit uygulamadan sosyal medyaya her şeyi yapan telefonlar yerine özel alanlara daha saygılı, zamandan çalmayan, dikkat dağıtmayan bir telefon ihtiyacı da gündeme geliyor. Şu anda Indiegogo üzerinde fonlanan Light Phone 2 tam olarak bu ihtiyaca yanıt veren bir cihaz. Hafif, sade ve iş görür bir telefon.

Light Phone 2, 4G LTE bir telefon. Siyah-beyaz e-mürekkep kullanan ekranıyla bu telefon, bir telefondan beklediğiniz en temel ihtiyaçları kapsıyor. Sizi ele geçiren, vaktinizi çalan, sevdiğiniz şey veya insanlar yerine telefonunuza odaklanmanıza neden olan bir cihaz değil. Mesajlaşma, çalar saat gibi özellikleriyle hayatınızı kolaylaştıran ama onun dışında hayatınıza saygı duyan bir cihaz. Bu anlamda, telefonunuzdan tamamen vazgeçmeden akıllı telefon bağımlılığından kurtulmanıza yardım edebilir gibi duruyor.

lightphone 2_indiegogo_bigumigu_

Bağlantıyı Kesmek ve Sadeleşmek

Bugünlerin yükselen trendi olan bağlantı kesmeyi temel olan Light Phone 2, uygulama üstüne uygulama sunan telefonların aksine fiziksel butonlar aracılığıyla size özel araçlarınızı gezmenizi sağlıyor. Ancak bu araçlar dikkat dağıtacak tipte şeyler değiller. 4G bağlantı özelliği ile sunulan araçlar kullanıcıların ihtiyaçlarına göre şekillenebilecek, hayati araçlar.

Telefonun tipografi odaklı arayüzü, sade ve sakin. Light Phone 2’nin öncelikli amacı basit iletişim olduğundan kolayca telefon edebiliyor, hızlı arama yapabiliyor, mesaj gönderebiliyorsunuz. Önceki modele göre en büyük farkı siyah-beyaz mat ekranı. Bu sayede açık havada bile görünürlük yüksek, okumak zevkli. Üstelik enerjinin verimli kullanılmasına izin veriyor.

Şu anda prototip aşamasındaki cihaz üzerinde hala çalışmalar sürüyor. Daha büyük bir mikrofon ve hoparlör, mesafe sensörü, su geçirmezlik gibi özelliklerin eklenmesine çalışılıyor. Eklenmesi düşünülen bir diğer önemli özellik ise Bluetooth. Kullanıcılar için Bluetooth’un öneminin farkında olan Light Phone 2 yaratıcıları, bu özelliğin gerektirdiği mühendislik ve teknik detaylar üzerinde denemeleri sürdürmekteler.

Light Phone 2 saha önce ele aldığımız Zanco tiny 1‘ı hatırlatıyor. Ancak, akıllı telefonun yanında ikincil bir acil durum telefonu olmayı hedefleyen tiny 1’ın aksine Light Phone 2, daha iddialı; Akıllı telefonunuzun tamamen yerine geçebileceğini söylüyor.

Özellikle karmaşık teknolojilerden hoşlanmayanlar, daha kontrollü bir internet erişimi arayanlar veya telefonuyla çok vakit geçirdiğinden şikayetçi olanlar için Light Phone 2, oldukça hoş bir seçenek olabilir gibi duruyor. Eklenecek yeni özellik ve araçlarla geçmişin sağlam ve işlevsel telefonlarının yeni nesil bir örneğine dönüşebilir. Zaten Indiegogo kampanyasında bitime 20 gün kala, hedef fonu kat be kat aşmış olması da insanların telefon gibi bir telefon arayışının işareti olmalı.

lightphone 2_indiegogo_bigumigu_

 lightphone 2_indiegogo_bigumigu_

lightphone 2_indiegogo_bigumigu_

 

lightphone 2_indiegogo_bigumigu_6

Görsel: Indiegogo – YouTube