Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Minnoş Cep Telefonu

Dünyanın En Minnoş Cep Telefonu

Dünyanın en küçük cep telefonu Zanco tiny t1; arama yapabiliyor, mesaj gönderebiliyor, kolaylıkla her yere taşınabiliyor.

Cep telefonları ilk çıktıklarında, tabiri caizse tuğla gibilerdi. Sonra küçüldüler, inceldiler, kibarlaştılar… Akıllı telefon çağı başlayınca da tekrar büyümeye başladılar. Yani mevzu telefonsa boy konusu biraz karışık. Yine de şu bir gerçek ki, büyük ekranlı koca koca akıllı telefonlar, her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da, özellikle spor yapanlar için taşıması zor cihazlar. Özellikle cep veya çanta olmadan koşan, bisiklete binen ve spor yapan hedef kitle için düşünülmüş tiny t1 ise miniminicik bir telefon, gerçek değilmiş kadar minik.

Zanco tarafından üretilen ve Kickstarter‘da fonlamaya açılan tiny t1, dünyanın en küçük cep telefonu olduğunu iddia ediyor. Görüntüsü gerçekten çok minnoş. Baş parmağınızdan kısa, bir madeni paradan hafif, adeta Lilliput’tan fırlamış gibi görünen tam işlevli bir cep telefonu. Oyuncak gibi ama değil ve isterseniz arama yapabiliyor, yanıtlayabiliyor; mesaj atabiliyorsunuz.

Bu minik cep telefonuna baktığınızda çok sevimli olduğu su getirmez ama gerekli mi? İlk bakışta, daha çok elektronik meraklıları için eğlenceli bir hediye olmanın ötesinde pek bir fayda sağlamıyor gibi duruyor zira o boyutta bir telefonla mesaj yazmanın can sıkıcılığını hayal bile edemiyorum. Ama tiny t1’in de kendince avantajları var. En önemlisi de her cebe ve her çantaya rahatlıkla sığabilmesi.

cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu

cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu

Acil Durumlar İçin Yedek Bir Telefon

Zanco tiny t1, birincil telefonunuz olmayı, akıllı telefonuzun yaptığı her şeyi yapmayı ve onun yerini almayı amaçlamıyor. Misyonu, ikinci veya yedek telefonunuz olmak. Yani koşuya çıkarken, yürüyüşte veya dağa tırmanırken esas telefonunuzu evde bırakıp bu minik cihazı kolaylıkla yanınıza alabilirsiniz.  Aynı şekilde minik gece çantaları için de ideal. Tabii acil durumlar için de ikinci bir telefon gibi çantanızda veya torpido gözünde saklayabilirsiniz. Olmaz demeyin, olur, Murphy yasalarıyla otomobil lastikleri her zaman şarjınız bitmişken patlar. Dolayısıyla, bu telefon hayat kurtarabilir. Ayrıca, hepsinin ötesinde minnoş görünümüyle herkesin hoşuna gidecek, üzerinde konuşacağı bir hediye seçeneği olabilir.

Sadece 2G’yi Destekliyor

Nano SIM kullanan Zanco tiny t1, tüm mobil telefon operatörleriyle çalışabiliyor. Boyutlarından ötürü yalnızca 2G’yi destekliyor. Her ülkede olmasa da pek çok ülkede 2G hala destekleniyor. Kickstarter kampanyasına destek vermeden önce bunu düşünmek gerekebilir. Gerçi tiny t1’in amacı konuşmak ve mesaj; internete bağlanma özelliği zaten yok. Dolayısıyla 2G konusu çok da önemli olmayabilir. Pil ömrü ise beklerken 3 gün, kullanımda 180 dakika.

İlginçtir, yazıya başlarken “Gereksiz bir cihaz” hissi vardı, sonuna geldiğimde kesinlikle ikna olmuş durumdayım. Sanırım pek çok insan aynı durumu yaşamış olacak ki kampanya bitimine neredeyse 1 ay kala, hedeflenen fon çoktan aşılmış.

cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu

cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu

cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu

cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu cep telefonu_zanco tiny t1_bigumigu

Görsel: Kickstarter