Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Zaman Her Yerde Sen Rahat Otur Diye: Sitpack ZEN

Her Zaman Her Yerde Sen Rahat Otur Diye: Sitpack ZEN

Mono+Mono ekibinin Kickstarter'da fona açtığı ürünü Sitpack ZEN, size her yerde evdeki en sevdğiniz koltuğunuzun rahatlığını vaad ediyor.

Dilimizde ayaklarımızın üzerinden çok fazla deyim ve atasözü türetilmiş geçmişte. “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker”, “ayağı dolaşmak”, “iki ayağı bir pabuca girmek” bunlar ilk aklıma gelenler. İnsanlık hep saat yönünde yürüyen ve göç eden bir varlık olduğundan ayaklarımızın üzerinden deyimler üretmemiz de gayet olağan bir durum. Binlerce yıldır yürüyen bir ırk olarak tabii ki ayağımızı koruyan ayakkabılar ve her an oturabileceğimiz tabureler de bu yüzden çok değerli. Ne kadar güzel olur değil mi, çantamıza atıp yola çıkabileceğimiz, yorulunca da “hop” diye çıkarıp açabileceğimiz bir sandalyemiz olsa? Şimdi hayal kurmayı bırakıyoruz ve gerçekten bu ürünü anlatmaya başlıyoruz, yani Sitpack ZEN‘i.

Sitpack ZEN, her an her yerde açıp oturabileceğiniz ama dışarıdan bakanların monopod sanacağı bir sandalye. Mono+Mono tarafından geliştirilen ürün Kickstarter’da fonlanıyor. Fonlamasının bitmesine 7 gün daha var fakat şimdiden hedeflenen 30 bin doların 13 katından fazla fon toplamış. Sizlere 3 sene önce aynı ekibin Sitpack ürününü de tanıtmıştık. Sitpack başlangıç ürünüydü ama konsept olarak önemliydi. Sitpack ZEN ise kaliteli bir monopodu kendine örnek alan bir tasarıma sahip. Sitpack’e göre daha ince, daha hafif ve daha konforlu bir oturuş keyfi sunan Sitpack ZEN, Mono+Mono’nun geliştirdiği katlanabilir sandalye modelinin Sitpack’i yeniden tasarlaması aslında.

Orijinal Sitpack T şeklindeydi ve iki adet yanlara açılan parçası vardı, bir nevi açılır kapanır bir kamp sandalyesiydi. Alanların “korkulukta oturuyorum” gibi eleştirileri olmuştu. Sitpack ZEN ise Y şeklinde bir tasarıma sahip ve açıldığında ortasında açıldığında hamak benzeri bir askı koltuk ortaya çıkıyor. Gelen eleştirilere bir çözüm olarak bunu tasarladıklarını söylüyor Mono+mono ekibi ve bu hamak yapısının eleştirileri bitireceğini iddia ediyorlar. Ayrıca deneyenler Sitpack ZEN’in oturma kısmını Sitpack’le kıyasladığında yastıkta oturuyormuş hissini yaşadıklarını söylüyorlar.

 

Hem Hafif Hem Rahat Hem de Şık

Sitpack ZEN’in dış gövdesi anotlanmış alüminyumdan yapıldı. Bu sayede ürün paslanmaya ve ileri seviye aşınmaya dayanıklı. Ayrıca alüminyum kullandığı içn ağırlığı da çok az. Hatta ekip evrendeki en hafif sandalyeyi yaptıklarını söylüyor ama tabii bunu bilemeyiz. Sonuçta evrende hala keşfedilmemiş sandalyeler olabilir. Ürünün teleskopik bir tabanı karbon elyaf ve alüminyum türevlerinden oluşuyor. Kullanılan materyallerin sağlamlığı ve rahatlığı sanki tek ayaklı bir sandalyede değil de tripodumsu bir yapısı olan sandalyede oturuyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

Sitpack ZEN’in her ayrıntısı güzel düşünülmüş. Ürünün tasarım sürecinin vaka analizi videosu ürün tasarımına ve tasarımcılarına örnek olabilir. Sitpack ZEN sadece dışarıda kullanım için ideal bir ürün değil, duruş açısından da iyi hissettirdiği için otobüste, metroda, hatta iş yerinizde ve evinizde dahi rahatça kullanabileceğiniz bir sandalye aslında. 7 gün daha fona açık olan ürünü detaylıca Kickstarter’dan inceleyebilirsiniz.

 

Görsel: Kickstarter