Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Back Market Yenilenmiş Telefonları Tanıtmak için AirDrop’u Kullandı

Back Market Yenilenmiş Telefonları Tanıtmak için AirDrop’u Kullandı

Yenilenmiş akıllı telefonlar sunan Back Market, AirDrop üzerinden Apple Store’lardaki cihazlara kendi sitesini içeren, yenilemenin ucuz ve çevreci bir seçenek olduğunu hatırlatan mesajlar gönderdi.

IPCC verilerine göre teknoloji endüstrisinde her yıl 1,5 milyardan fazla cihaz üretiliyor. Elektronik cihazlarda kullanılan nadir toprak elementleri, değerli metaller ve su kullanımı düşünüldüğünde bu durumun süründürülebilir bir seçenek olmadığı ortada. Geri dönüşüme önem vermek ve yenileme ile ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak bu konuda atılabilecek adımlar arasında. Geçtiğimiz yıl Apple’ın sunduğu Self Service Repair isimli tamir kiti, yakın zamanda önce Samsung’un ardından da Google’ın iFixit ile gerçekleştirdiği “kendin yap” kiti ortaklığı, büyük şirketlerin de bu yöndeki atılımlarını gösteriyor.

Back Market, Türkiye’de de EasyCep gibi örneklerine rastladığımız bir hizmet sunuyor. Akıllı telefonlar başta olmak üzere yenilenmiş elektronik cihazlar satıyor. Fransız merkezli girişim 16 ülkede hizmet gösteriyor. Yaklaşık 8 yıldır ürünleri yenileyip satışa sunan şirket bu çalışmalarının çevre üzerindeki etkisine de ayrı bir parantez açıyor. Yeni bir telefon almak yerine aynı ürünün yenilenmiş bir versiyonunu almak 129 gram değerli metal ve 70 metreküp su tasarrufu sağlıyor. Yüzde 91 oranında daha az karbondioksit emisyonuyla aynı ürüne sahip olunabiliyor.

Back Market, Avrupa’da 6 farklı Apple Store’daki akıllı cihazları AirDrop’la hack’liyor

Publicis Groupe’un bir parçası olan Marcel tarafından yaratılan Hack Market kampanyası yeni bir cihaz almak üzere olanların aklını çeliyor. Potansiyel müşterileri hedef alan Back Market, Apple’ın kendi teknolojisi AirDrop’u kullanarak Apple Store’larda kendi reklamını yapıyor.

Paris, Berlin ve Londra olmak üzere Avrupa’da 6 farklı Apple Store’daki akıllı cihazları adeta hack’leyen marka, yenilenmiş cihazları kullanmanın hem daha ekonomik hem de çevreci olduğunu vurguluyor. Telefonları yenileyip tekrardan uygun fiyata satışa sunan girişim potansiyel müşterilerine hem bir uyarıda bulunuyor hem de alternatif seçeneği gösteriyor.

AirDrop, özelliği kullanılarak Apple Store’lardaki akıllı cihazlara mesaj gönderiliyor. Back Market’in internet sitesine yönlendiren bağlantı çevreye daha az zarar vererek daha ucuza şu anda incelediği telefonu bulabileceğini hatırlatıyor. Dosya paylaşım hizmeti sayesinde toplamda 4 binden fazla mesajın gönderildiği kampanya sayesinde hem çevresel etkiler konusunda bir konuşma alanı yaratılıyor hem de Back Market kendini yeni telefon almayı düşünenlerin önüne çıkarıyor.

Markaların yeni ürünleri sunarak piyasayı sürekli daha çekici hale getirmesi insanların yeniye olan yönelimini etkilerken tüketicinin satın alma yolculuğuna müdahil olan Hack Market kampanyası insanların çevre konusunda hassasiyetlerini bir kez daha sorgulamasına neden oluyor. Dünya Günü kapsamında hazırlanan iş, Apple’ın yeni ürünleri sayesinde Hack Market’in yenilenmiş Apple ürünlerine kapı açıyor.

Müşteri: Back Market
Ajans: Marcel
İdari Yaratıcı Yapımcı: Gaëtan du Peloux & Youri Guerassimov
Yaratıcı Yönetmen: Clément Séchet
Metin Yazarı: Aurel Cablan, Claudia Illan, Alexandre Dodille, Antonin Jacquot
Sanat Yönetmeni: Hugo Wahledow, Céleste Nessim, Vincent Boursaud
Proje Yöneticisi: Flavie Parize
Sosyal Medya Yöneticisi: Calliste Garrabos
Prodüksiyon Şirketi: Artisans du Film
Yönetmen: Guillaume Talvas
Yapımcı: Valéry du Peloux & Sixtine Busetti
Post Prodüksiyon: ADF L’Atelier

Görsel: YouTube